Suluova'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Suluova'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede yapılmasını planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirtti.

20.09.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, ilçede yapılmasını planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirtti.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uygulamaları kapsamında ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları başlattıklarını ve bu konuda mahalle muhtar ve sakinlerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bilgilendirmelerin yapıldığını ifade eden Üçok, "Eski yapıların yoğun olduğu Beyazıt ve Ata mahallelerimizdeki toplam 147 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamayı planlıyoruz" dedi.

Ortak çalışmalar yaptıkları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün bu mahalleler üzerindeki yapılaşmaları riskli yapı olarak değerlendirdiğini belirten Üçok, "Böylelikle bu mahallelerimizde yeni ve modern konutların yanı sıra daha fazla yeşil alan, daha fazla sosyal ve teknik altyapı, daha fazla donatı ve sağlıklı ulaşım sistemi ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde vatandaşa finansal desteklerin sağlanacağını söyleyen Üçok, "İlgili bakanlığımız kira yardımı veya kredi faiz desteği sağlamaktadır. Ayrıca 6306 sayılı kanun uyarınca, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden muaf tutulacaklardır. Ayrıca kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralardan da banka ve sigorta muameleleri vergisi alınmamaktadır" dedi.

Suluova'nın yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle bölgenin göz kamaştıran bir ilçesi olduğunu vurgulayan Üçok, şunları kaydetti:

"Şehrimizi geliştirmek ve dönüştürmek istiyoruz. Eskimiş ve ekonomik değerlerini yitirmiş yapıları yeniden gözden geçirmek istiyoruz. Mahallelerimize kent kimliği, güzel ve estetik binalar kazandırmak istiyoruz. Beyazıt ve Ata mahalleleri şehrimizin batıya açılan kapısı ve gelişmeye dönük yüzüdür. Buralardaki yapılaşma bizlerin çok hoşuna giden bir yapılaşma değildir. Burada bir kentsel dönüşüm geliştirebilir miyiz diye Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle çalışmalar yürütüyoruz. Derdimiz bu bölgedeki mevcut yapıları değiştirmek ve dönüştürmektir.  İlçemizdeki değişim ve dönüşümün başlangıcı Beyazıt ve Ata Mahallelerimiz olsun istiyoruz. Öngörümüz ilçemizde yeni yapılaşmalar ve yaşam alanları ortaya çıkararak nüfusumuzu en az 50 bine yükseltmek." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement