Sunatolia 2' Hem Açık Havada Hem Karda Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Sunatolia 2' Hem Açık Havada Hem Karda Çalışıyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Anadolu Güneş Takımı tarafından imal edilen 'Sunatolia 2' adlı güneş arabası, sadece açık havalarda değil yoğun kar yağışı altında da başarı ile yoluna devam ediyor.

31.12.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Güneş Takımı, eylül ayında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen Sasol Solar Challenge güneş arabaları yarışında 'Sunatolia 2' adlı aracıyla dünya ikincisi olmuştu. Yarış sırasında araç, açık havanın yanı sıra kum fırtınası, sağanak yağış gibi zorlu hava şartlarıyla da mücadele ederek büyük bir başarı örneği göstermişti. Anadolu Güneş Takımı, Eskişehir’e kışın ilk karı düşer düşmez araçlarının kar testini yaptı. Birçok zorlu hava şartında başarıyla yoluna devam eden Sunatolia 2, yoğun kar yağışına rağmen takımının yüzünü kara çıkartmayarak bu zorlu testten de alnının akıyla geçti.

'Sunatolia 2'nin Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’ndeki kar testinin ardından açıklamada bulunan Anadolu Güneş Takımı’nın yeni kaptanı Tolgahan Diş, dünya ikincisi olan araçlarının kar testini yaptıklarını söyledi. Sunatolia 2'nin 4’üncü araçları olduğunu aktaran Diş, “Bu zamana kadar iki kez yurt dışı yarışına katıldık.

Yurt dışı yarışlarının yanı sıra Türkiye’deki birçok yarışta da başarı elde ettik. Bildiğiniz üzere Güney Afrika’da yapılan yarışta dünya ikinciliği kazandık. Bu yarışta aracımız güneşte de, yağmurda da, kum fırtınasında da gitti. Yani Güney Afrika’daki yarışlarda aracımız ona güvenmemiz gerektiğini gösterdi. Bugün de aracımızın kar testlerini yaptık.

Bütün şartları deniyoruz. Aracın her şartta gidebildiğini göstermek ve ispatlamak istiyoruz. Burada yaptığımız kar testlerinde de yüzümüzü kara çıkartmadı ve testleri başarıyla sonuçlandırmış olduk. Aracımızın her şartta gidebileceğini, her koşulda ilerleyebileceğini bize göstermiş oldu. Tabi güneş kadar hızlı ve uzun menzilli olmamakla beraber sonuçta aracımız yağmurda da, karda da kum fırtınasında da gidebilmektedir” dedi.

KADİR ÇETİN-MUSTAFA KAPLAN

Sunatolia 2\' Hem Açık Havada Hem Karda Çalışıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sunatolia 2' Hem Açık Havada Hem Karda Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement