Süper Lig'e 'Süper' Hakem Tartışması - Son Dakika
Spor

Süper Lig'e 'Süper' Hakem Tartışması

Süper Lig\'e \'Süper\' Hakem Tartışması

Performanslarıyla en iyi 20 veya 22 hakem arasına adını yazdıranlar Süper Lig'de düdük çalacak.

24.05.2014 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Hakem Kurulu, 2014-2015 sezonundan itibaren Süper Lig'i sadece 'Süper' hakemlerin yöneteceği projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Eski hakemler Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu bu kararı yorumladı.

Ahmet Çakar: 22 rakımı lig için sağlıklı olmaz

"Böyle bir uygulamaya geçilirse yanlış olur. Süper Lig maçlarını sezon boyunca 22 hakemle götürmek mümkün değil. Hele bizim gibi ülkelerde hiç mümkün değil. Öyle bir an gelir ki maçlara verecek hakem bulamazsınız. Kendinizi niye bağlıyorsunuz? Üst klasmanı 30-35 arasında hakemle sınırlandırır ve bunları rahat rahat kullanırsınız. Formda olanlara daha sık, formda olmayan ya da hatalı kararlarla dinlendirilmeye alınan hakemlere daha az maç verirsiniz olur biter. 22 hakemle sınırlandırdığınızda; bunların içinde formsuz olan, hata yapan ya da sakatlananları kenara aldığınızda elinizde çok az hakem kalır. Her hafta 9 maç var. Bu rakam, yani 22 rakamı sağlıklı olmaz."

Erman Toroğlu: Zekeriya Alp bu alemi bilmiyor

"Zekeriya Alp bu alemi bilmediği için bir şeyler söylüyorlar o da çok yeni bir olaymış gibi hemen sarılıyor. Bu olayı 1994 yılında Ahmet Güvener hayata geçirmek istedi. Bu olayın artıları da var eksileri de var. Artıları şu; hakem sayısı azaldıkça siz o aynı hakemleri kullanıp maçlara vereceksiniz. Yani bu şu demek; aynı hakem sezon boyu bir takımın 1-2 maçına gideceğine 5-6 maçına gidecek. Diyelim ki G. Saray ve F.Bahçe bir hakemi istemiyor. Siz o hakemi belki 2, belki 3, belki de bir defa maçlarına ver-i yorsunuz. Ama artık böyle olmayacak. Mecbur bu hakemi bu takımların maçlarına vereceksiniz. Çünkü o zaman kara liste arttıkça aynı hakemler üst üste aynı takımın maçını yönetmiş olacaklar. "

Sabah

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Süper Lig'e 'Süper' Hakem Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement