Sur Kaymakamlığı'ndan Proje Tanıtımı - Son Dakika
Yerel

Sur Kaymakamlığı'ndan Proje Tanıtımı

Sur Kaymakamlığı\'ndan Proje Tanıtımı

Sur kaymakamlığı tarafından 2015 yılı SODES kapsamında "Spor ve Sanatla Katıl Hayata" ve "Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezi" projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.

24.11.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cahit Sıtkı Tarancı kültür merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, Sosyal yardımlaşma Vakfı Müdürü Ensari Erden, Proje Ofisi Müdürü Mehmet Baytar, 140 Öğretmen ve Okul yöneticisi katıldı.

Program iki oturum şeklinde gerçekleştirilirken, ilk oturumda Beden eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik öğretmenleri ile okul yöneticilerine Kaymakam Memduh Tura tarafından "Spor ve Sanatla Katıl Hayata" projesinin önemine vurgu yapıldı. Projenin amacı, Sur ilçesinde okuyan dezavantajlı konumda olup herhangi bir sosyal etkileşim alanına sahip olmayan çocuk, genç, öğrenci ve engellilerden oluşan 18 bin kişiyi sosyal olanakların artırılmasıyla birlikte yararlı alışkanlıklar kazandırılıp sokaktaki tehlikelerden bertaraf edilmesi olarak nitelendirildi. Proje faaliyetleri arasında bulunan Spor tesisi, Çocuk merkezi, Müzik atölyesi, Resim atölyesi, Kültür sanat ve spor kurslarına ayrıntılı şekilde sunumda yer verildi. Kaymakam Tura'nın hemen ardından Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ve Proje Koordinatörü Mehmet Baytar da projeyle ilgili detayları Öğretmen ve yöneticilere anlattılar.

Öğleden sonra yapılan ikinci oturuma ise Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmeleri ile okul müdürleri iştirak etti. Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezi projesinin yapıldığı ikinci oturumda sunumu Proje Koordinatörü Mahfuz Okumuş gerçekleştirdi. Risk altında bulunan Kadınlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere yaklaşık 2000 kişiyi barındıran projenin amacı; Okul öncesi eğitim evleri oluşturulup çocukların sosyal ve fiziksel gelişimini sağlayarak ilkokula başladıklarında yeterli bireyler olmalarına ön ayak olmak olarak nitelendirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sur Kaymakamlığı'ndan Proje Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement