Suşehri'nde Köylülerden Su Eylemi - Son Dakika
Güncel

Suşehri'nde Köylülerden Su Eylemi

Suşehri\'nde Köylülerden Su Eylemi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde köylerinde içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirten köylüler, köy çeşmesi önünde elerindeki pankartlarla sıkıntılarını dile getirdiler.

09.07.2014 17:06

Sivas'ın Suşehri ilçesinde köylerinde içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirten köylüler, köy çeşmesi önünde elerindeki pankartlarla sıkıntılarını dile getirdiler.

İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Göz köyde içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, köy çeşmesi önünde toplandı. Köylüler, ellerinde bulunan pankartlarla seslerinin duyurulmasını istedi. Köylerinin 600 nüfuslu olduğunu belirten köy muhtarı Fikri Yaman, köylerinde vefat eden kişinin yıkama işlemlerini Suşehri'nde yaptıklarını ve defin için köye getirdiklerini söyledi. Yaman, "Gurbetçimiz gelip hemen geri dönme planı yapıyor. Çünkü su olmadığından köyde ne yapacak? Suyumuz ne yazın var ne de kışın var. 4 günde bir su verebiliyoruz. O da ancak iki saat süreyle verilebiliyor. O da yeterli gelmiyor. Alt mahalle alıyorsa, yukarıdaki mahalle alamıyor. Su sıkıntımız çok büyük. Yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Köylerinin mahalle olması için başvuru yaptıklarını söyleyen Yaman, "Köyümüz ilçe merkezine yakın olduğundan mahalle olmasını istedik. İnşallah mahalle olursak su sıkıntımızın çözüleceğini ümit ediyorum. Şuanda depolarımız bomboş. Bizim köy için tek çözüm belediyeye geçerek mahalle olmamızdır" dedi.

40 yıl önce Göz köye yerleşen Pembe Şimşek ise, "40 yıldır bu köyde yaşıyorum. Geldiğimden bugüne kadar hep su sorunu yaşadık. Çamaşırlarımızı ellerimizle yıkıyoruz" dedi.

Evlerinin önündeki bahçe ve hayvanlar için çevrede bulunan çeşmelerden tankerlerle su getiren köy sakinlerinden Eftal Akçay, "Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Çevrede bulunan köylerdeki çeşmelerden tankerler yardımıyla su getiriyoruz. İhtiyaçlarımızı bu tankerlerin sularıyla gideriyoruz. Çünkü başka çaremiz yoktur" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suşehri'nde Köylülerden Su Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement