Suşehri'nde Simülasyon Destekli Eğitim Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Simülasyon Destekli Eğitim Laboratuvarı Açıldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, simülasyon destekli eğitim laboratuvarı açıldı.

13.05.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, simülasyon destekli eğitim laboratuvarı açıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksek Okulu içerisinde bir iş adamı tarafından yaptırılan simülasyon laboratuvarının açılışını CÜ Rektörü Prof. Dr Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Kaymakam Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel yaptı.

Simülasyon maketlerinin önemine değinen Kocacık, öğrencilerin uygulamaları için kullanılacak simülasyon maketlerinin il merkezinde dahi olmadığını söyledi.

Kocacık, Sivas genelinde ilk olan simülasyon laboratuvarının Suşehri Sağlık Yüksekokulunda açılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, yaklaşık 200 bin liraya mal olan simülasyon laboratuvarının yapılmasında emeği geçen hayırsever iş adamı İsa Gün'e teşekkür etti.

Açılış sonrası simülasyon destekli eğitim laboratuvarı hakkında bilgi veren okul müdürü Doç. Dr. Meral Kelleci, hemşirelik eğitiminde, özellikle klinik uygulamalarda yaşanan sorunlara çözüm bulma düşüncesinden yola çıkarak hazırlanan laboratuvarın, gerçek klinik ortamına en yakın özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

İş adamı İsa Gün ise amaçlarının öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Simülasyon Destekli Eğitim Laboratuvarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement