Suşehri'ndeki Tarihi Hamam Tescillendi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'ndeki Tarihi Hamam Tescillendi

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ilçedeki Belediye Hamamı'nın Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tarihi hamam olarak tescillendiğini söyledi.

16.03.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, ilçedeki Belediye Hamamı'nın Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce tarihi hamam olarak tescillendiğini söyledi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık bir asırlık olduğu tahmin edilen Belediye Hamamı'nın tarihi özelliğinin korunması amacıyla tescili için Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne başvurduklarını anımsattı.

Mülkiyeti Suşehri Belediyesine ait hamamın korumada "birinci grup yapı" olarak tescillendiğini ifade eden Yüksel,  "Belediye Hamamı'nın tarihi olduğunu tescillendirdik. İnşallah Suşehri'nin başka tarihi yapılarının ortaya çıkarılması için de çalışmalarımız devam edecektir. Tarihi eskilere dayanan ilçemizin bir tarih hazinesi olduğunu biliyoruz. Bu tarihi yapılarımızı da gün yüzüne çıkartacağız. Gerekirse bu konuda arkeologlardan destek alacağız" diye konuştu.

Yüksel, Belediye Hamamı'nın restorasyonunun yapılması için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'ndeki Tarihi Hamam Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement