TAH Metodu İle İlişkinizi Kurtarın - Son Dakika
Güncel

TAH Metodu İle İlişkinizi Kurtarın

Kaleme aldığı sosyal konularla adından sıkça söz ettiren hipnoterapi uzmanı Gani Eser, ikili işilkiler üzerine geliştirdiği TAH Metodunu okuyucularla buluşturdu.

24.11.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Modern toplum kısa süreli birlikteliklerin doğal ortamı iken uzun soluklu ilişkiler yaşamaktan korkuyor çağımız insanı. Çünkü birbirimizi tanımıyoruz ve ilişkilerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmamak için bahaneler üretiyoruz.

Belki küçük değişikliklerle, iyi fikirlerle değişebileceğini düşündüğüm bu durum için NHF metoduna benzer bir yöntem biliyorum. Yine NLP, Hipnoterapi ve Feng Shui öğretilerinden doğan bu yaklaşıma Temizlen, Anla, Hayal et sözcüklerinden yola çıkarak TAH adını verdim diyen Gani Eser; ''TAH metodunu henüz ilişkisi olmayanlar da mevcut bir ilişkiyi sürdürenler de deneyebilir'' diyor.

Birinci aşama: Feng Shui prensiplerinden yola çıkarak evinizin ve yatak odanızın bir krokisini çıkarmanızı istiyorum sizden. Girişten itibaren evinizin ve odanızın sağ üst köşesine denk gelen alanı bulun.

Bu alana ilişkiler, aşk ve evlilik alanı diyoruz. Evinizin ve yatak odanızın bu alanlarına dikkat edin. Yolunda gitmeyen ya da başlayamayan ilişkilerin sırrı orada olabilir. Evinizin sağ üst kısmına gelen odaya bir göz atın. Ne kadar gereksiz birikinti varsa evinizden dışarı çıkarın. Garaj ya da ardiyeye de koymayın lütfen.

Kullanılamayacakları atın, işe yarayanları ihtiyaç sahiplerine verin. Aynı işlemi yatak odanızdaki alan için de yapın. Son olarak bitmiş bir ilişkiniz varsa izlerini taşıyan her türlü nesneden kurtulun.

İkinci aşama:Bir ilişkiye başlarken ya da uzun süren bir ilişki sırasında partnerinizi anlamanız çok önemli. Küçük bir testle onu tahmin bile edemeyeceğiniz kadar iyi analiz etmeniz mümkün. Mutlu ya da mutsuz olduğu bir anısını anlatmasını isteyin ve kullandığı kelimelere dikkat edin.

Güneşli bir gündü, duvarları krem rengi bir odadaydık gibi kelimeler kullanıyorsa görsel; çok gürültülüydü, dalgaların sesi hala kulağımda gibi sözcüklerle anlatıyorsa anısını işitsel; ruhum daralmıştı, kalbim pır pır atıyordu diyorsa kinestetik algıya sahip bir partneriniz olduğunu öğrenebilirsiniz. Treddütleriniz varsa başka bir anı daha anlatmasını isteyin.

Görsel algısı baskın olan partnerinizin gözüne hitap etmek için giyiminize, aksesuarlarınıza özen göstermeniz; işitsel algısı baskın olana hitap edebilmek için sevdiği şarkıları öğrenmeniz, dış seslerin hoşuna gittiği mekanlarda buluşmanız; kinestettik algısı ön planda olan sevgilinize ulaşmak içinse onun hoşlandığı parfümleri kullanmanız, dokunarak iletişim kurmayı seçmeniz ilişkinize yeni bir boyut katacaktır.

Üçüncü aşama:İlk iki aşamadan sonra (kilo sorununuz varsa NHF metodu ile çözerken) en sevdiğim aşamaya geliyoruz: Hayal etmeye.

Her gün beş dakikanızı mevcut ya da müstakbel ilişkinizin iki yıl sonraki halini hayal etmeye ayırın. Gözlerinizi kapatın ve zaman çizgisinde iki yıl sonraya gidin. Onunla birlikte geçireceğiniz bir gün canlansın zihninizde. Etrafınızda kimler var? Nasıl bir mekândasınız? Ortamın bir kokusu var mı? Onunlayken kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Her ne görüyorsanız görün, ne işitiyorsanız işitin, ne hissediyorsanız hissedin.Uzm.Hipnoterapist Gani Eser 2014

Hepsi bu. Mevcut ve müstakbel ilişkilerinizde mutluluk ve uyumu sağlamanız için TAH metodunu denemenizi önerirken 13 yıllık evliliğimizin sırrını da ifşa etmiş bulunuyorum: Alanlarımız temiz, birbirimizi anlıyoruz ve geleceğimiz için hayal kurmayı seviyoruz. Şimdi sıra sizde.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TAH Metodu İle İlişkinizi Kurtarın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement