Airbag Üreticisi Takata Firması 34 Milyon Aracı Geri Çağırdı - Son Dakika
Ekonomi

Airbag Üreticisi Takata Firması 34 Milyon Aracı Geri Çağırdı

Airbag Üreticisi Takata Firması 34 Milyon Aracı Geri Çağırdı

Otomobil parçaları üreticisi Japon Takata otomotiv, ürettiği hava yastıklarının tehlike riskini kabul ederek, 34 milyon aracı geri çağırdı.

20.05.2015 16:09  Güncelleme: 17:17

Otomobil parçaları üreticisi Japon Takata otomotiv tarihinin en büyük skandalına imza attı. Üretilen hava yastıklarının neden olabileceği tehlike riskini kabul eden şirket, toplam 34 milyon araçtaki kusurlu hava yastıklarının değiştirilmesine yeşil ışık yaktı.

HİSSELER TEPETAKLAK OLDU

Şirketin açıklamasının ardından şirket hisseleri Tokyo borsasında yüzde 12 değer kaybetti.

"TÜM ZAMANLARIN EN GENİŞ ÇAPLI GERİ ÇAĞIRIM İŞLEMİ"

Uzmanlara göre oldukça karmaşık olan hava yastığı sorununun tam olarak çözülmesi yıllar alabilir: "Bu, tüm zamanların en geniş çaplı geri çağırım işlemi. Çok büyük bir anlama geliyor. Bu geri çağırmalar büyük ihtimalle yıllarca sürecek. Belki de hiçbir zaman yüzde 100 tamamlanamayacak."

HAVA YASTIKLARI 5 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Yedek parça üreticisi, hava yastıklarının açıldığı sırada metal parçalar saçarak ABD'de en az 5 kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden olmakla suçlanıyor. Sorunun araştırılmasında Amerikalı yetkililerle işbirliğine gitmeyen Takata'ya 3 aydır ceza kesiliyor.

14 MİLYON ARAÇ GERİ ÇAĞRILMIŞTI

Geçen hafta da Japon otomotiv devleri Toyota, Nissan ve Honda, Takata markalı hava yastıklarından dolayı 14 milyon aracı geri çağırmıştı.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Ekonomi Airbag Üreticisi Takata Firması 34 Milyon Aracı Geri Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement