Taksiciler Yer Değişikliğini Kabul Etmiyor - Son Dakika
Güncel

Taksiciler Yer Değişikliğini Kabul Etmiyor

Taksiciler Yer Değişikliğini Kabul Etmiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Adliye yakınındaki 12 yıllık taksi durağı yerinin değiştirilmesi tepkiyle karşılandı.

04.05.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksi durağının yerinin değiştirilmesi ile ilgili konuşan taksi durağı sorumlusu Aziz Baysarı, "Adliye herkesin bildiği gibi çok yoğun bir yerdir. O otopark adliye çalışanları savcılar avukatlar ve diğer çalışanlar için kurulmuş bir otoparktır. Biz bu otoparkın içinde verilmiş küçük bir yerde kaybolur gideriz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Adliye yakınındaki 12 yıllık taksi durağı yerinin değiştirilmesi tepkiyle karşılandı. Yaklaşık 12 yıldır aynı yerde taksicilik yapan taksi durağı sakinleri Adliye önünde kendilerine verilen yeni taksi kulübesinden memnun kalmadı. Adliye önünde yapılan yeni taksi durağında hem taksiciler hem de bir bankanın ATM'si yer alacak. Durumdan rahatsız olduklarını kaydeden taksi durağı esnafı, durumu protesto etmek için Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

BAYSARI: ADLİYENİN HEMEN BİTİŞİĞİNDE İŞ YAPAMAYIZ
Durak sorumlusu Aziz Baysarı, "Yeni kaldırım düzenlemesi yapıldı. 12 yıldan beri taksi durağımız burada bulunuyor. 12 yıldır biz burada işletiyoruz ayrıca belediyeye aidatımızda veriyoruz. burada taksicilik yapıyoruz Taksi durağı olarak Urfa'nın birkaç vekilleriyle görüştük bu sorunumuz için daha hiçbir olumlu cevap alamadık. Tüm yetkililerle görüştük başbakanlığa dilekçe gönderdik. Yeni bir kaldırım düzenlemesi var diye bizim buradan taşınmamız istendi. Adliyenin hemen yanı başında bulunan otoparkın bitişiğinde bize yer tahsis edildi. Biz taksici olarak o otoparkın ve adliyenin hemen bitişiğinde iş yapamayız. Adliye herkesin bildiği gibi çok yoğun bir yerdir. O otopark adliye çalışanları savcılar avukatlar ve diğer çalışanlar için kurulmuş bir otoparktır. Biz bu otoparkın içinde verilmiş küçük bir yerde kaybolur gideriz. Taksilerimiz o kalabalıkta gözükmez. Adliye her zaman sıkıntılı bir yerdir. Davalar oluyor burada bakıyorsunuz yüzlerce kişi tarafından sarılıyor. Mahkumlar oradan indiriliyor oradan bindiriliyor. Geçen gün mahkumla polis arasında hemen o gösterdikleri yerde silahlı çatışma oldu. Bizim o gösterdikleri yerde taksilik yapmamız mümkün değil. Orda taksilik yapacak olan arkadaşlarımızın hangi birine can güvenliği sağlanabilir. Orada bir arkadaşımızın yaralanması yada olacak kavganın ortasında kalıp kan dökülmesinin hesabını kim verebilir" diye konuştu.

MERMER: HANGİ İLDE ADLİYE TAKSİ DURAKLARI ADLİYE GİRİŞ KAPISINDA KURULMUŞ?
Taksi durağı çalışanlarından Muharrem Mermer, "Hangi ilde adliye taksi durakları adliye giriş kapısında kurulmuş. Böyle bir durak olur mu? Biz adliyeye giren çıkan mahkumları mı takip edeceğiz. Biz yerimizden ayrılmak istemiyoruz. Yerimizden memnunuz. Belediyeye gereken aidatı da veriyoruz. Gerek tüm yerlere müracaat ettik. Bu şekilde mücadelemiz devam edecek.
Bizi buradan kaldırmalarının sebebi ve gerekçesi nedir bize bildirilmedi. Kaldırım düzenlenmesi diyor. Allah aşkına burada nasıl bir düzenleme olacak anlamış değiliz" şeklinde konuştu.

HEM TAKSİ DURAĞI HEM ATM
Adliye önünde taksiciler için yapılan yeni yerde sadece taksiciler olmayacak. Yeni yapılan taksi durağının bir kısmı ise bir kayna kiralandı. Taksi durağında bir bankanın ATM'si de yer alacak. Taksi durağı çalışanları ise belediyenin bu uygulamayı keyfi olarak yaptıklarını ve yapılan bu uygulamayı kabul etmediklerini söyledi. (GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Taksiciler Yer Değişikliğini Kabul Etmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement