Hayatın normale dönmeye başladığı Kabil'de Taliban üyelerinin roketatarlarla dolaşması dikkat çekti - Son Dakika
Güncel

Hayatın normale dönmeye başladığı Kabil'de Taliban üyelerinin roketatarlarla dolaşması dikkat çekti

Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdikten sonra ülkenin kontrolüne ele alan Taliban, "Herkes için genel af ilan edildi. Bu nedenle rutin hayatınıza tam bir güvenle devam edebilirsiniz" açıklamasını yaptı. Başkentte hayat yavaş yavaş normale dönmeye başlarken, Taliban üyelerinin sokaklarda ellerinde silah ve roketatarlarla gezmesi dikkatlerden kaçmadı.

17.08.2021 18:55  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından başkentte hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Taliban yönetimi altında yaşamak istemeyen birçok Afgan, ülkeden ayrılmak için Kabil Havaalanı'na akın ederken, ülkede kalan Afganlar ise dükkanlarını açarak gündelik hayatlarına devam ediyor.

TALİBAN ÜYELERİ SİLAH VE ROKETATARLARLA SOKAKTA DOLAŞIYOR

Taliban üyelerinin ise, sokaklarda ellerinde silahlar ve sırtlarında roketatarlar ile gezdiği, başkent sokaklarında çatışma ve yıkım olmadığı görüldü.

"GENEL AF İLAN EDİLDİ"

Taliban yetkilileri tarafından dün yapılan açıklamada, eski Afgan hükümet yetkilileri için genel af ilan edildiği belirtilmiş, eski yetkililerin görevlerine geri dönmesi yönünde çağrıda bulunulmuştu. Taliban, "Herkes için genel af ilan edildi. Bu nedenle rutin hayatınıza tam bir güvenle devam edebilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Kabil'de Taliban'ın kontrolü ele geçirmesi üzerine Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise ülkeyi terk etmiş, Batılı ülkeler vatandaşlarını ve diplomatik personelini Afganistan'dan tahliye etmeye başlamıştı. Ayrıca Kabil Üniversitesi ve Eğitim Bakanlığı binasının kontrolünü ele geçiren Taliban, kadınların okuma ve çalışma fırsatına sahip olacağını duyurmuş, fakat Kabil'deki çoğu okul ve üniversite pazartesi günü kapalı kalmıştı. Bunlara ek olarak Taliban güçleri, Afganistan'ın eski hükümet yetkililerinden ve kolluk kuvvetlerinden intikam alma planlarının olmadığını da ifade etmişti.

Hayatın normale dönmeye başladığı Kabil\'de Taliban üyelerinin roketatarlarla dolaşması dikkat çekti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayatın normale dönmeye başladığı Kabil'de Taliban üyelerinin roketatarlarla dolaşması dikkat çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Semih Yetkin: Onların normali bu demekki çocuğun biri der roket atarina bakabilirmiyim abi der al bak der:) 4 2 Yanıtla

Advertisement