Tanklardan Güçlü Kadınlar" - Son Dakika
Güncel

Tanklardan Güçlü Kadınlar"

Tanklardan Güçlü Kadınlar"

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İstanbul Maraton ve Spor Fuarında "Tanklardan güçlü kadınlar" programının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

12.11.2016 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), İstanbul Maraton ve Spor Fuarında "Tanklardan güçlü kadınlar" programının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine konuşan KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, derneğin sivil toplum örgütü olarak Avrasya Maratonu'nun doğal partneri olduğunu anlattı.

2015'teki maratona, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için "Sen de koş, sen de konuş" sloganıyla katıldıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını anımsatan Aydın, bu yılki maratona da 15 Temmuz'un kadın şehitlerine ve gazilerine dikkat çekmek için "Kadın Kahramanlar" sloganıyla katılacaklarını kaydetti.

Fuara ev sahipliği yapan İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar da 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını ve bu destanın her vesileyle hatırlatılması gerektiğini vurgulayarak, "O gün yaşananları unutturmamak bizim boynumuzun borcudur. Eğer organizasyonlarımız buna hizmet ediyorsa ne mutlu bize." dedi.

15 Temmuz gazisi kadınlardan, Adviyye Gül İsmailoğlu, Ayla Aşkın, Ayla Gül Kasarcı ve Safiye Bayat'ın da katıldığı etkinliğe KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da katıldı.

Bayraktar, fuar alanındaki stantları gezerek, KADEM'in hazırladığı kadın kahramanlar hatıra standı önüne fotoğraf çektirdi.

İBB Spor AŞ'ye bağlı Spor Aşk grubunun dans gösterisini de izleyen Bayraktar, gösterinin ardından sahneye çıkarak dansçıları tebrik etti.

Etkinlikte İstanbul Aydın Üniversitesi Müzik Kulübü öğrencilerinin 15 Temmuz için yaptıkları şarkı ve klip de izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tanklardan Güçlü Kadınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement