Tarihi Eserler Müzeye Satılıyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Eserler Müzeye Satılıyor

Tarihi Eserler Müzeye Satılıyor

Adıyaman'da vatandaşlar tarafından bulunan ve ellerinde olan tarihi eserler müzeye satılıyor.

20.11.2014 15:10  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da vatandaşlar tarafından bulunan ve ellerinde olan tarihi eserler müzeye satılıyor.

Tarihi eserler kaçakçılığından kaçınan vatandaşlar, kendi özel arazilerinde buldukları veya bir yolla ellerine geçen tarihi eserleri devlete teslim ediyor. Adıyaman'da 20013 yılında 3 bin 395 adet tarihi eser müzeye satılırken, 145 adet tarihi eser ise hibe edildi. 2014 yılının Kasım ayına kadar ise satılan tarihi eser sayısı 1801 adedi buldu. Şuana kadar 39 adet eser ise hibe edildi.

Adıyaman Müze Müdürü Arkeolog Fehmi Eraslan, 2863 sayılı yasanın 25. maddesi hükmünce satılmak istenilen tarihi eserlerin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenen bedeller karşılığında alındığını ifade etti.

Tarihi eserleri yasa dışı yollarla bu işin ticaretini yapanlara satmak istemeyen duyarlı vatandaşların ellerindeki tarihi eserleri müzeye sattığını vurgulayan Fehmi Eraslan, "Elinde tarihi eser bulunduran vatandaşlarımız eserleri satmak için bize getiriyor. Bizde bu eserleri komisyona sunuyoruz. Komisyon üyeleri tarihi esere bedel belirliyor ve vatandaşlara bu bedel üzerinden ödeme yapılıyor. Müzemize genelli sikke satışı oluyor. Sikkenin yanında küçük objeler, takılar, süs eşyaları da satılıyor. Eserler genlikle Helenistik, Bizans, Roma ve İslami döneme ait eserlerden oluşuyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Eserler Müzeye Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement