Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" - Son Dakika
Güncel

Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi"

Tosya ilçesinde uygulamaya konulan "Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" kapsamında yetiştirilen bodur elma ağaçları ilk meyvesini verdi.

27.04.2016 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tosya ilçesinde uygulamaya konulan "Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" kapsamında yetiştirilen bodur elma ağaçları ilk meyvesini verdi.

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, yaptığı açıklamada, söz konusu projeyi yaklaşık üç yıl önce hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Projeyi Avrupa standartlarında tarım ürünü yetiştirebilmek için başlattıklarını vurgulayan Akdiken şunları kaydetti:

"İlçemizdeki üreticilerin bilinçli üretimi yaprak daha fazla kazanabilmesi için, kaymakamlığı ve odamız iş birliğinde Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi oluşturmuştuk. Proje kapsamında, Avrupa'nın en ileri tekniğiyle üretim yapan tesisleri bir ekip oluşturarak yerinde ziyaret ettik. Buralardan edindiğimiz bilgiler ışığında oradaki arazilerin aynısını Tosya'mızda da yapmıştık. 3 yıldır emek harcadığımız bodur elma bahçesi bu sene ilk meyvelerini vermeye başladı. Bölgemizde örnek olan bu çalışmayı görmek için çevre il ve ilçelerden bir çok kişi gelerek bu arazilerimizde incelemelerde bulundu. Kendi şehirlerinde de bu çalışmayı yapmak için bizden yardım istediler. Bizlerde bütün bilgilerimizi isteyen herkesle paylaştık ve paylaşmaya da devam ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement