Tarsus'ta 1 Mayıs Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta 1 Mayıs Kutlamaları İptal Edildi

Tarsus\'ta 1 Mayıs Kutlamaları İptal Edildi

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Tertip komitesi tarafından daha saat 15.00'da Atatürk Caddesi üzerinde eski Adliye önünde kutlanacağı duyurulan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları güvenlik gerekçesi ile Tertip Komitesi tarafından alınan kararla iptal edildi.

01.05.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Tertip komitesi tarafından daha saat 15.00'da Atatürk Caddesi üzerinde eski Adliye önünde kutlanacağı duyurulan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları güvenlik gerekçesi ile Tertip Komitesi tarafından alınan kararla iptal edildi.

İptal kararını Eğitim Sen Tarsus Şubesinde yaptığı basın açıklaması ile duyuran 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı İHD Yöneticisi Salih Güçlü şunları söyledi:

"Siyasi iktidarın içeride ve dışarıda sürdürdüğü savaş politikaları nedeniyle yaratılan kaos ortamı ve güvensizlikten dolayı, emekçilerin huzur ve barış içerisinde 1 Mayıs'ı kutlama isteği engellenmiştir. Yapılan bomba ihbarları ve patlayan bombalar güvenlik kaygılarımızı iyice artırmıştır. Tarsus'ta, emek ve demokrasi güçleri olarak oluşturduğumuz tertip komitesinin aldığı kararla, halkımıza ve üyelerimize yönelik sorumluluğumuz gereği bugün saat 15.00'te eski adliye önünde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs Mitingini iptal etmiş bulunuyoruz. Ancak şu bilinsin ki, ülkemizin emekçileri ve demokrasi güçleri olarak demokrasi, özgürlük mücadelesinden ve barış taleplerimizden asla vazgeçmedik. Bu taleplerimizi gerçekleştirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."

- Tarsus

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta 1 Mayıs Kutlamaları İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement