Tatlı Rüyalar - Son Dakika
Kültür Sanat

Tatlı Rüyalar

Tatlı Rüyalar

İnan Ambarkütük'ün yazıp yönettiği Tatlı Rüyalar tiyatro oyunu, 13 Kasım'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

12.11.2016 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnan Ambarkütük'ün yazıp yönettiği Tatlı Rüyalar tiyatro oyunu, 13 Kasım'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

Uyku Ülkesi'nin padişahı Sultan Horhor, kötü rüyalar gördüğünden uyumaktan korkan biricik kızı Uykucuk Sultan'ın derdine derman bulmak için, Kaf Dağı'na kadar gitmeye kararlıdır. O bir padişahtır, fakat daha da önemlisi bir babadır. Kızı için çıktığı tehlikeli yolculukta birbirinden ilginç karakterlerle karşılaşır.

Oyunumuzu kukla kullanarak sahneliyoruz. Çocuklarımızı masalsı bir dünyaya sokmak istiyoruz. Bu dünyayı, kukla oyunlarının sahnelendiği klasik kukla perdesiyle değil, sahneye yayılmış bir dekorla kuruyoruz. Sürprizlerle dolu bu dekorun içinde oyuncularımız, aynı çocukların oyuncak bebekleriyle veya arabalarıyla oynadığı gibi, onların gözleri önünde, büyük bir salonda bile rahatlıkla görülebilecek boyutlardaki kuklalarımızla oynuyor. Usta oyuncu Toygun Ateş de oyunumuza ayrı bir tat katıyor.

Yazan-Yöneten: İnan Ambarkütük

Kukla Tasarım-Uygulama: Sibel Altan

Müzik: Kaan Mete

Dekor-Kostüm: Günsu Engin

Işık: Coşkun Yel

Ses Kumanda: Oğuzhan Yıldırım

Oynayanlar: Toygun Ateş, Özge Erdemir, Eylül Başoğlu, Emsal Yeşilbingöl, Özlem Kaynarca

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Tatlı Rüyalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement