Taylandlı Aile, Hayatını Kaybeden Kızlarının Bedenini Dondurdu - Son Dakika
Güncel

Taylandlı Aile, Hayatını Kaybeden Kızlarının Bedenini Dondurdu

Taylandlı bir aile, Ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden iki yaşındaki kızlarının bedenini -196 derecede dondurdu.

18.04.2015 20:58  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taylandlı bir aile Ocak ayında beynindeki tümör nedeniyle hayatını kaybeden iki yaşındaki kızları Matheryn Naovaratpong'un bedenini "bilimin ilerlemesiyle bir gün yeniden hayata döndürülebileceği" inancıyla -196 derecede dondurdu.

HER YIL 770 DOLAR ÖDEYECEKLER

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre, küçük kızı dondurma işlemini Arizona merkezli Alcor isimli şirketin 80 bin dolara gerçekleştirdiği açıklanırken, Matheryn'in beynini bu şekilde saklamanın aileye yılda 770 dolara mâl olacağı belirtildi.

Matheryn'in her ikisi de bilim insanı olan ebeveynlerinin onu kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptığı ancak 12 kez beyninden ameliyat olan, 20 radyoterapi ve 20 de kemoterapi seansına giren küçük kızın yaşama tutunmayı başaramadığı açıklandı.

ARAŞTIRMA İÇİN SAKLAMA KARARI ALDILAR

Küçük kızın babası Dr. Sahatorn Naovaratpong, Motherboard internet sitesine verdiği röportajda, "Hem onun vücudundan alınan kanser hücrelerini hem de beynini gelecekteki araştırmalar için saklama kararı aldık" dedi.

Taylandlı baba kızlarının bedenini bu şekilde saklayarak gelecekte yapılacak kanser araştırmalarına da yardımcı olduklarına inandığını da söyledi.

"Anlamsız bir iyimserlik içinde olmadıklarını ancak umutlu olduklarını" söyleyen Naovaratpong, "Alcor kızımın bir gün yeniden nefes alma olasılığını canlı tutuyor" dedi.

TAŞIYICI ANNE YARDIMIYLA DÜNYAYA GELDİ

Taylandlı doktor baba, kızının zaten modern bilim sayesinde, taşıyıcı bir anne yardımıyla dünyaya geldiğini söyledi ve kanser tedavilerinin gelişip, laboratuvarda yeni organlar yaratma imkânlarının artması ile kızının hayata dönme şansını elde edebileceğini düşündüğünü de belirtti.

KENDİ BEDENLERİNİ DE DONDURACAKLAR

Naovaratpong çifti gelecekte kendi bedenlerini de Alcor yardımı ile dondurmayı planladıklarını ve bu sayede eğer bir gün kızları hayata geri döndürülebilirse yalnız olmayacağını da söyledi.


Taylandlı Aile, Hayatını Kaybeden Kızlarının Bedenini Dondurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Taylandlı Aile, Hayatını Kaybeden Kızlarının Bedenini Dondurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Cerrah: Bu dondurma işlemini ben de yaptırmak istiyorum; dünya yok olmazsa bilim kesinlikle ölümsüzlüğü bulacaktır 9 142 Yanıtla
  • ×××: Çok beklersiniz 9 114 Yanıtla
  • akin_deniz: Toprağa giren vucüd huzur bulur. Acılarını anlayabiliyorum ama giden dönmez geriye... 82 6 Yanıtla
  • hofless23: Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda Bize döndürüleceksiniz. ANKEBUT/57 76 7 Yanıtla
  • yeterrr: Amerikada zenginlerin çoğu bu yöntemle donduruluyorlar uyanık şirket iyi para kazanıyor 48 8 Yanıtla
  • ??????????: Bu insanlarin yaptigi anne bAba sevgisi degil sapkinlik sapilik ölûmu bile kabul etmiyilar neye taptigi belli olmayan insanlar 5 48 Yanıtla
  • İrosy86: ''Ölümlü oldugumuz icin Tanrılar bizi kizkaniyor '' (Achilles) 9 34 Yanıtla
  • 06: Evet ölüm var.ve birgün tekrar dirilecegiz. 32 5 Yanıtla
  • Sevgi: Her nefis ölümü tadacaktır 25 10 Yanıtla
  • Vatandaş: Allah akıl versin 24 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement