Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Ergene Belediyesi tahta oturak ve bank üretimine devam ediyor.

16.06.2016 12:43

Ergene Belediyesi tahta oturak ve bank üretimine devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin ihtiyaçlarını karşılamak için belediyenin kendi atölyesinde bank üretimi yaptıklarını söyledi.

Yapılan bankların ilçenin dört bir yanında halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Yüksel, "Halkımızın özellikle yaz aylarında park ve bahçelerde rahat oturabilmeleri için bank üretimimiz devam ediyor. Hizmete sunduğumuz tahta oturak ve bankları, kendi bünyemizdeki marangoz atölyemizde düşük maliyetlerle üretiyoruz" dedi.

Çorlu'da "Gelecek Düşüm %100 Geri Dönüşüm" standı açıldı

Çorlu Belediyesi ve Atık Kağıt ve Geri Dönüşümcüler Derneği (AGED) tarafından, ilçedeki bir alışveriş merkezinde "Gelecek Düşüm %100 Geri Dönüşüm" sloganı ile bir çevre standı açıldı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara çevre bilincinin aşılanması amacıyla açılan standın, yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Açılan stantta, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile ham madde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasının anlatıldığını ifade eden Baysan, "Geri dönüşümün insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengeyi bozmasını ve doğaya verilen zararın engel olunmasında ki önemi, yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar ham madde olarak kullanılması ve büyük miktarda enerji tasarrufunu sağlanmasının gerekleri bu stantta ziyaretçilere anlatılıyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement