Telabyad'da Da Bombalar Patladı - Son Dakika
Güncel

Telabyad'da Da Bombalar Patladı

Telabyad\'da Da Bombalar Patladı

Telabyad'da Merkez Barış Komitesi önünde düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 15'i ağır çok sayıda kişi de yaralandı.

30.06.2016 11:16

Akçakale'nin karşısında bulunan Telabyad'da Merkez Barış Komitesi Halk Meclisi önünde IŞİD bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralanırken yaralılardan 15 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Merkez Komite Başkanı da saldırı da yaralananlar arasında.

HEDEF KOMİTE BAŞKANI MIYDI?
Telabyad'daki TEV-DEM yetkililerinden Ömer Aluş saldırıya dair yaptığı açıklamada, saldırıda komite başkanı İbrahim El İsa'nın hedef alındığını tahmin ettiklerini söyledi. Aluş IŞİD'in yaptığı bu saldırı ile Telabyad'da ilan edilen demokratik özerliği bozmak için Arap ve Türkmenleri hedef aldıklarını söyledi. Aluş, "Saldırıda aşiret lideri ve Barış Komitesi Başkanı İbrahim El İsa hedef alındı" dedi.

AKÇAKALE'DE TEDİRGİNLİK
Akçakale'nin karşısındaki Telabyad'da meydana gelen bombalı saldırı ilçeden de net bir şekilde görüldü. Patlamanın şiddeti objektiflere işte böyle yansıdı. Patlama sırasında ilçe halkı da büyük tedirginlik yaşadı. İlçede güvenlik önlemleri üst seviyede tutuluyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Telabyad'da Da Bombalar Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement