Telef Olmuş Köpek Yavruları Hayvanseverleri Üzdü - Son Dakika
Güncel

Telef Olmuş Köpek Yavruları Hayvanseverleri Üzdü

Telef Olmuş Köpek Yavruları Hayvanseverleri Üzdü

Tokat'ta Yeşilırmak kenarındaki eski çöplük alanında, telef olmuş 5 köpek yavrusunun leşleri bulundu.

17.12.2014 14:18  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta Yeşilırmak kenarındaki eski çöplük alanında, telef olmuş 5 köpek yavrusunun leşleri bulundu. Hayvanseverler, aç hayvanlar tarafından parçalandığı sanılan köpeklere belediyenin barınağında yeterli bakımı göstermediğini belirterek tepki gösterdi.

Tokat'ta Yeşilırmak kenarında belediyeye ait hayvan barınağı yakınında bulunan eski çöplük alanında 5 köpek yavrusunun telef olduğu görüldü. Köpek barınağını ziyaret için bölgeye giden hayvanseverler köpek yavrularını farketti. Durum belediye görevlilerine bildirildi. Telef halde sulunan yavru köpeklerin vücutlarının bir bölümünün parçalanmış olduğu görüldü. Aç hayvanlar tarafından parçalandığı sanılan köpek yavrularını fark eden hayvansever üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Şükran Taşan, belediyenin hayvan barınağında köpeklere yeterince bakım yapılıp ilgi gösterilmediğini iddia ederek çöplüğe gelen Tokat Belediyesi Veterineri Şafak Huner ile tartıştı.

'TOPLANIP ÇÖPLÜĞE ATILIYOR'

Hayvan haklarını bireysel olarak savunduğunu söyleyen Şükran Taşan, "Hayvanlar toplanıp çöplüğe atılıyor, şehir dışına atılıyor. Açlıktan, sefillikten ölüyorlar. Nüfus bu şekilde azaltılıyor. Belediyenin barınağının kısırlaştırması yapması gerekiyor. 5 ayda 50 tane kısırlaştırdılar. Hepsi ölüme terk edilmiş. Dün buraya köpekleri beslemeye geldim, köpekler birbirini yiyorlardı. Barınak, köpeği aldıktan sonra kısırlaştırıp yeniden yerine bırakmalı ama bu olmuyor. Nüfus bu şeklide azaltılıyor. Biz sokaklarda hayvanlar ile beraber yaşamak istiyoruz. Ama hepsi öldürülüyor, hepsi uzaklara atılıyor" dedi.

'KÖYLÜLER BIRAKIYOR'

Belediye veterineri Şafak Hunel ise telef olmuş köpekleri ilk kez gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Biz şikayet edilen köpekleri topluyoruz barınağımıza götürüyoruz. Yiyeceklerini verip bakımlarını yapıyoruz ve sahiplendiriyoruz. Geçen ay tam 40 köpeği sahiplendirdim. Köylü vatandaş getirip bıraktıysa, burada sefil kaldıysa bundan benim haberim olmayabilir. Geçen hafta yine burada 8- 10 tane yavru köpeği topladık, barınağımıza götürüp bakımlarını yaptık. Bunlarla bizim hiç bir alakamız yok. Bunlar buraya bırakılan hayvanlar. Bizim haberimiz olsa gelir toplardık."

Belediye görevlileri telef olmuş yavru köpekleri kürekle toplayıp çöp poşetine koyarak gömmek üzere götürdü. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telef Olmuş Köpek Yavruları Hayvanseverleri Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement