Telefon Dolandırıcılığı Oltu'da Kol Geziyor - Son Dakika
Yerel

Telefon Dolandırıcılığı Oltu'da Kol Geziyor

Vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların aldatmaları sürüyor.

24.03.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların aldatmaları sürüyor.

Emniyet Müdürlüğünce yapılan onca uyarıya rağmen vatandaşlar telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmeye devam ediyor. Bunlardan bir kaçıda Oltu'da yaşandı. Beş vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Oltu'da A.Ş. isimli vatandaş telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Şahsına ait cep telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 5 bin 610 TL para kaptıran A.Ş. isimli vatandaş soluğu Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğünde aldı.

A.Ş. isimli vatandaş cep telefonunu arayan bir kişinin Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğünden aradığını belirterek kendisine ait kimliğin kaybolduğunu, başkalarının kendisine ait kimlikle kredi çekip alışveriş yaptıklarını ve 10 bin TL borcu olduğunu öne sürerek bu borcun acil olarak kapatılması gerektiğini aksi halde hakkında tutuklama geleceğini söyleyerek bunun için 5-6 bin TL parayı Oltu PTT Şubesi ATM'sinden vereceği hesap numarasına yatırmasını istedi.

Bunun üzerine paniğe kapılan A.Ş. isimli vatandaş, bankadan çektiği 6 bin liranın 5 bin 610 TL'sini telefondaki şahsın verdiği hesap numarasına yatırdı. Para yatırma işlemi boyunca telefonunun sürekli açık kaldığını ve telefondan telsiz sesleri geldiğini belirten A.Ş. isimli vatandaş, parayı yatırdıktan sonra telefon bağlantısının koptuğunu ve kendisini arayan numarayı aradığında telefona kimsenin çıkmadığını görünce dolandırıldığını anladı.

Bu arada soluğu Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğünde alan A.Ş. isimli vatandaş, kendisini dolandıran kişi ve kişilerden şikayetçi olurken poliste olayla ilgili tahkikat başlattı.

Öte yandan Oltu İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe merkezinde bulunan banka ve kuyumcu esnafını uyarak yüklü miktarda para çekmek isteyen müşterilerini polise bildirmeleri halinde vatandaşları dolandırmalarının önüne geçebileceklerini kaydettiler. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Telefon Dolandırıcılığı Oltu'da Kol Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement