Tellere Takılan Ayı, Kendi Çabasıyla Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Tellere Takılan Ayı, Kendi Çabasıyla Kurtuldu

Tellere Takılan Ayı, Kendi Çabasıyla Kurtuldu

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Yeşilköy'de tellere takılan bir boz ayı, kendi çabasıyla kurtuldu.

03.04.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Yeşilköy'de tellere takılan bir boz ayı, kendi çabasıyla kurtuldu. Ayının kurtulma anı, kaymakam tarafından kameraya kaydedildi.

İlçe jandarma ekipleri, Yeşilköy'ün Dornuç Mahallesi'ndeki devriye görevleri sırasında tellere takılı ve kurtulmak için çalışan ayıyı görünce korumaya alarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na, Küre Dağları Milli Parklar Müdürlüğü'ne ve Azdavay Kaymakamlığı'na bilgi verdiler.

Konudan haberdar olan Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı ve İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tanır olay yerine gittiklerinde ayıyı kurtulmaya çalışırken gördüler ve kamera kaydına başladılar. Bir süre mücadeleye devam eden ayı tellerden kurtularak son bir kez daha dönüp baktı ve uzaklaşarak gözden kayboldu.

Kaymakam Doğramacı, "2 Nisan itibariyle İlçe Jandarma ekipleri Yeşilköy köyünün Dornuç Mahallesi'ndeki devriye görevleri sırasında bir boz ayının tellere yakalandığını ihbar ettiler. Biz de bugüne kadar Azdavay'da bir ayıyı canlı olarak görememiştik kaymakam olarak gidip yerinde görmek istedik. Olay yerine gittiğimizde ayının tellere bağlanmış olduğunu ve akıllıca etrafını kazmaya çalışırken gördük ve bu sırada kendi cep telefonumla çekerken tellerden kurtuldu ve oradan ayrıldı. Biz de dedik ki; 'ayı bugüne kadar Kaymakam Bey görmemiş galiba bizi burada beklemiş.' Bizim için güzel bir tecrübeydi. Azdavay zaten bir doğal yer bu olay da ne kadar doğal olduğunu gösteriyor. Bu tip kazalar inşallah başka ayıların başına gelmez" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tellere Takılan Ayı, Kendi Çabasıyla Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement