Temel Sağlık Hizmetleri Vatandaşlara Anlatılacak - Son Dakika
Güncel

Temel Sağlık Hizmetleri Vatandaşlara Anlatılacak

Temel Sağlık Hizmetleri Vatandaşlara Anlatılacak

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü vatandaşlara sağlıklı beslenmeden, spor yapmaya kadar birçok konuda bilgi verecek.

01.09.2014 11:11  Güncelleme: 13:57

3-9 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü vatandaşlarda temel sağlık hizmetlerine farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenleyip, yürüyüşten, spor yapmaya, aşırı yeme alışkanlığının değiştirilmesinden, aile hekimlerine kadar birçok farklı konuda bilgi verecek.

Urfa'nın çalışma alanının çok geniş olduğunu ve sağlık hizmetlerinin sadece çalışanları ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu, "Burada halkın kültürel yapısı önemlidir. Dil önemlidir. Ulaşım önemlidir. Halkın sağlık hizmetlerine teveccühü önemlidir. Çok daha önemlisi temel sağlık hizmetlerinin insanlardaki bilgisi önemlidir. Yani insanlar temel sağlık hizmetlerini, koruyucu sağlık hizmetlerini ne kadar anlıyorlar? Ne kadar vakıflar? Ne kadar anlatabilmişiz?" diye konuştu.

TEMEL SAĞLIK HİZMETİ

"Sağlık hizmetleri denilince akla ilk gelen hastane hizmetleridir" diyen Koyuncu, "Çünkü insanlar hastalanınca ilk önce oraya gidiyorlar ama derin sağlık hizmeti diye ifade edebileceğimiz sağlık hizmeti aslında temel sağlık hizmetleridir. Hastalık başlamadan önce hastalığa yakalanacak sebepleri ortadan kaldırmak. Hastalığa neden olabilecek olumsuzlukları önceden onları tespit edip onları ortadan kaldırmak. Bunlar temel sağlık hizmetleridir. Şimdi biz 3-9 Eylül tarihlerinde halk sağlığı vasıtasıyla bunu insanlara anlatmaya çalışacağız. Çeşitli etkinlikler yapacağız. Televizyonlarda halkımıza bilgi aktarmaya çalışacağız" dedi.

'ÇOK TÜKETİYORUZ'

Temel sağlık hizmetlerinin güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Koyuncu şunları kaydetti: "Yediğimiz yemekten, oturmamız, kalkmamız, yatmamız, alışkanlıklarımız bunların hepsini gözden geçirmemiz gerekiyor. Endüstriyel ürünlere rağbeti ciddi bir şekilde azaltmamız gerekiyor. Doğal beslenmeyi çok önemsememiz lazım ve çok daha önemlisi yürümeyi, spor yapmayı aldığımız enerjiyi iyi tüketmemiz gerekiyor. Çünkü aldığımız enerjiyi tüketemezsek bu bir müddet sonra zehir gibi etkisini gösteriyor, yağ oluyor. Tüketemediğimiz her şey yüktür. Eklemlerden tutun da, kalbe, damara, akciğere, karaciğere vücudun bütün fonksiyonel organlarına büyük etki ediyor. Ve siz boşu boşuna bir hamallık yapıyorsunuz. Çok da işinize yaramıyor o yağ. Neden böyle yapıyoruz? Belki de yemek yeme alışkanlığı yenemediğimiz için. Yeme alışkanlığımız değiştiremediğimiz için. Yemek zevkimize mağlup olduğumuz için. Çok gereksiz bir şekilde birden fazla gıda alıyoruz. Çok tüketiyoruz. Aslında bizim temel ihtiyacımız değildir. Günlük aldığımız kalorinin kat be kat fazlasını alıyoruz ve bu vücutta birikiyor. Dolayısıyla bunları değiştirmek lazım. İçtiğimiz sudan tutun da daha da önemlisi anne, bebek ölümleri temel sağlık sorunlarından bir tanesi. Bunu halkımıza anlatmamız gerekiyor. Aile hekimliğini anlatmamız gerekiyor. Aile hekimlerine insanların rağbet etmesi için. İlk başvurabilecekleri sağlık kuruluşunun kendi aile hekimlerinin olduğunu halkımıza anlatmamız gerekiyor. Bunları halkımızla paylaşmaya çalışacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Temel Sağlık Hizmetleri Vatandaşlara Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement