Teneffüs Sürelerine Standart Getirilmesi - Son Dakika
Yerel

Teneffüs Sürelerine Standart Getirilmesi

Teneffüs Sürelerine Standart Getirilmesi

Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber, bir çocuğun yeteri kadar oyun oynamaz ve hareket etmezse psikolojik olarak sıkıntıya gireceğini söyledi.

17.09.2014 12:38  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teber, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin değişen ve gelişen şartlar çerçevesinde yeniden değerlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve değerlendirmede teneffüs sürelerinin de ele alındığını anımsattı.

Yapılan çalışmada, "örgün ortaöğretim kurumlarında dersler arası dinlenme süresinin 10 dakikadan az olamayacağı" hükmünün getirildiğini anımsatan Teber, şöyle konuştu:

"Çocukların dünyasında önemli birkaç kavram vardır. Bu kavramlar çocukların dünyasında olmadığında çocuklar zarar görür. Bunlardan iki tanesi oyun ve harekettir. Bir çocuk yeteri kadar oyun oynamazsa ve yeteri kadar hareket edemezse psikolojik olarak sıkıntıya girer. Günümüzde uzayan eğitim süreleri, sokak ortamının olmaması gibi nedenlerle çocuklar bu iki değerden mahrum kalıyor. Teneffüsler bu iki ihtiyacın karşılandığı alanlardır. Bu nedenle okul bahçelerini gözlemlediğimizde öğrencilerin koştuğunu, o kısa sürede oyun oynadığını görürüz."

"10 dakika bile yeterli değil"

Teber, teneffüs sürelerinin sabitlenmesinin olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. Sırf öğrencileri erken bırakmak ya da programı yetiştirmek amacıyla 5 dakikaya indirilmiş teneffüsler bulunduğunu dile getiren Teber, şöyle devam etti:

"Şimdi buna son verilmiş oluyor. Kararın eğitim ve öğretime de katkısı olacak ancak ben bu 10 dakikanın da yeterli olmadığını düşünüyorum. Teneffüsler için 15 dakika daha ideal bir süredir. ya da ders esnasında öğretmenlerimiz harekete ya da oyuna da yer vermeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Teneffüs Sürelerine Standart Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement