Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri'nden Kutlu Nesil Projesi - Son Dakika
Yerel

Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri'nden Kutlu Nesil Projesi

Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "İslam Bilim Tarihi ve Müslüman Bilim Adamları" hakkında elde ettikleri bilgileri 17 okulda, Türkçe, İngilizce ve Arapça anlattı.

20.06.2016 11:02

Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "İslam Bilim Tarihi ve Müslüman Bilim Adamları" hakkında elde ettikleri bilgileri 17 okulda, Türkçe, İngilizce ve Arapça anlattı. Daha sonra seminerde anlatılanları derleyen öğrenciler, bir kitap çıkardı.

Kutlu bir nesil projesi adı altında Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 54 öğrenci geçmişini bilen geleceğine yön veren gençler olarak yetişen, bilinçli bir nesli ortaya çıkarmak amacıyla çalışmalara başladı. Proje kapsamında öğrenciler ilk dönem konularıyla alakalı 'İslam Bilim Tarihi ve Müslüman Bilim Adamları' hakkında başta Prof Dr. Faut Sezgin'in "Tanınmayan Büyük Çağ" adlı kitabı olmak üzere konu ile alakalı 6 kitap okudular. Öğrenciler hedefleri doğrultusunda kitaplarını okuduktan sonra öğrendiklerini paylaşmak için Üsküdar içinde 17 liseye seminer vermeye gittiler. Öğrenciler seminerleri sadece Türkçe olarak değil İngilizce ve Arapça olarak da gerçekleştirdiler. Ayrıca öğrenciler toplum içinde güzel konuşmak ve Türkçeyi düzgün kullanabilmek için BDB 'Ben de Başarabilirim' toplum önünde konuşma kursunu aldılar. Seminerler sonrası 54 öğrenci seçmiş oldukları bir konu özelinde akademik bir makale çalışması yaptılar. Daha sonra bu makaleler kitaba dönüşürken, kitabın lansmanı 17 Haziran Gecesi gerçekleşti. Galaya, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Şube Müdürü Mustafa Özen, Okul Müdürleri, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Yakup Öksüz, ÖNDER yetkilileri ve birçok akademisyen katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ise iftar yemeği ile devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tenzile Erdoğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri'nden Kutlu Nesil Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement