THY uçağının kuyruğu sürttü - Son Dakika
Güncel

THY uçağının kuyruğu sürttü

THY uçağının kuyruğu sürttü

THY'ye geçen hafta teslim edilen 75'inci Boeing 737-NG tipi uçağın, kalkış sırasında kuyruğu sürttü.

04.05.2014 21:43  Güncelleme: 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY'ye geçen hafta teslim edilen 75'inci Boeing 737-NG tipi uçak, kalkış sırasında kuyruk sürttü. Yakıtını azaltan pilot, Atatürk Havalimanı'na mecburi iniş yaptı.

UÇAK, NİJERYA'NIN KANO KENTİNE GİDECEKTİ

Nijerya'nın Kano kentine gitmek üzere saat 18.40'ta Atatürk Havalimanı'ndan 93 yolcusuyla havalanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kalkışta kuyruğunu piste sürttü. Uçağın kaptan pilotu tırmanışa devam ederek kuleyle temasa geçti ve bir sürtme olabileceğini, bu nedenle de geri dönüp uçağın kontrol edileceğini söyledi.

55 DAKİKA UÇARAK YAKITINI AZALTTI

Türk Hava Yolları'nın 75'inci yeni nesil 737 model uçağı olan TC-JVC kuyruk tescilli uçak, Marmara Denizi üzerinde 55 dakika uçarak yakıtını azalttı. Saat 19.35'te havalimanına emniyetli şekilde inen uçak THY Bakım Hangarı'nın önüne çekildi. Yolcular da uçaktan indirilerek terminale götürüldü. THY yetkilileri, uçaktan indirilen yolcuların başka bir Boeing 737-800 tipi uçakla Kano'ya saat 20.30'da gönderildiğini açıkladı. DHMİ yetkililerinden edinilen bilgiye göre, uçağın sürtme seviyesi "alt düzeyde" oldu.

Boeing'in Seattle kentindeki fabrikasından geçen hafta THY'ye teslim edilen TC-JVC tescilli uçak, filoya katılan 75'inci 737 yeni nesil uçaktı. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel THY uçağının kuyruğu sürttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • doğrucu davut: ya bu uçakları yapanlar neden kuyruk altına küçük teker yapmazlar inişte yada kalkışta kuyruk sürtme riski heer zaman var buna bir çare neden üretmezlerki can taşıyor bu uçaklar sonuçta 0 0 Yanıtla
  • ömer YEDİÇAM: Taksi yakıtı düşük,pist başı bekleme ve motor yükleme (Frenli devir yükseltme)az,uçuş saati az olan pilotlar daha az ücret aldıklarından kadrolar bunlarla dolu,ekonomik olsun diye kısa sürede kalkış,uzun surede fren.seyir halinde rota düzenleme inisiyatifi hemen hemen yok gibi,Pegasus bu konularda en iyisi diyebillirim,ucuz hava alanlarına iner,fazla bağaja ücret uygular hatta parasız su bile vermez ama bu işi dört dörtlük yapan tek firma şu an .Pilotaj mükemmel,bakım mükemmel,servis mükemmel,varsın bazı şeylerde parayla olsun,yarım saatlik üçüşda yemek vermese ne olur açlıktan havada ölürmüyüz,aynı şehre indikten sonra şu alan bu alan ne farkeder,bileti ucuz versin ve güvende olayım bana yeter,Türk hava yollarında uçmaktansa yürümeyi tercih ederim. 0 0 Yanıtla

Advertisement