Türkiye Jokey Kulübü Bursa Vali Kupası Koşusu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Jokey Kulübü Bursa Vali Kupası Koşusu Yapıldı

Türkiye Jokey Kulübü Bursa Vali Kupası Koşusu Yapıldı

Osmangazi Hipodromu'nda yapılan TJK Bursa Vali Kupası Koşusu'nu Ömer Kaya'nın jokeylik yaptığı, Kenan Özdemir'e ait 1 numaralı "Akarçay" adlı at kazandı.

15.08.2014 20:30  Güncelleme: 09:18

Osmangazi Hipodromu'nda 7 atın katılımıyla yapılan TJK Bursa Vali Kupası Koşusu'nu Ömer Kaya'nın jokeylik yaptığı, Kenan Özdemir'e ait 1 numaralı "Akarçay" adlı at kazandı. İkinciliği 7 numaralı "Tanatar", üçüncülüğü 3 numaralı "Besleney" ve dördüncülüğü ise 2 numaralı "Akoğuz" isimli atlar elde etti

Koşuyu izleyen Vali Münir Karaloğlu, yarışın birincisi olan "Akarçay" adlı atın sahibi adına antrenörü İsmet Akkılıç'a kupasını teslim etti.

Yarışmayı kazanan atın sahibine 106 bin, ikinciye 42 bin 400, üçüncüye 21 bin 200 ve dördüncüye 10 bin 600 bin TL verildi.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın at yetiştiriciliği için önemli merkezlerden birisi olduğunu belirterek, kentte Valilik adına böyle bir koşunun yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Akarçay'ın sahibinden, seyisine kadar emeği geçen herkesi tebrik ettiğini söyleyen Karaloğlu, Bugün çok keyifli bir koşu izledik. Bundan dolayı tüm jokeylerimize teşekkür ediyorum. Bir kez daha gördüm ki binicilik, nezaket, centilmenlik sporu. Elbette at biniciliği bizim ata sporumuz. Sabır gerektiren bir disiplinle bu işleri yapıyorsunuz. Jokeylerimiz atları ile adeta iki dost gibi ve bu sporda atlarının da fiziksel ve ruhsal olarak hazırlıklarını yapmak zorundalar" diye konuştu.

Karaloğlu, Bursa Vali Kupası'nın, amacını ata sporu olan atçılığın geliştirilmesi olarak gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çünkü bu yarışlar, en eski ve en yaygın sporlardan biri. Gençlerimizi bu sporla tanıştırmak ve bu sporu sevdirmek için gayret etmek hepimizin görevi. Günümüz gençliğinin bu sporun ruhsal terapisine ihtiyaçları var. Bu yarışta ter döken tüm jokeylerimizi kutluyorum. Onların centilmenliklerinin diğer sporlara da örnek olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Jokey Kulübü Bursa Vali Kupası Koşusu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement