Tokat Belediye Başkanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu Açıklaması

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu Açıklaması

"Erenler, Büyükbeybağı, Küçükbeybağı, Topçubağı, Kemer, Çay, Hocaahmet, Akdeğirmen Mahalleleri ve çevrelerinde su sıkıntısı yaşanıyor"

17.07.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentin bazı mahallelerinde su sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Kemer ve Geyras Mahallerindeki su sıkıntılarının giderilmesi amacıyla inşaatına başlanan 400 tonluk su deposundaki çalışmaları inceleyen Eroğlu, kentte yağışların geçen yıla oranla yüzde 40 düştüğünü söyledi.

Eroğlu, Marol Gözesi'nde yüzde 75, Çördük Gözesi'nde yüzde 60, Ayrancıoğlu, Buzluk ve Karlık gözelerinde de yüzde 100 olmak üzere içme suyunda azalma meydana geldiğini belirterek, " Erenler, Büyükbeybağı, Küçükbeybağı, Topçubağı, Kemer, Çay, Hocaahmet, Akdeğirmen Mahalleleri ve çevrelerinde su sıkıntısı yaşanıyor" ifadesini kullandı.

"Su sıkıntılarının çekilmediği bir sürece gireceğiz"

Vatandaşların mübarek ramazan ayındaki su ihtiyacını bildiğini ve çözmeye çalıştığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yağışın olmaması, sıcaklıkların fazla olması şehrimizi mağdur etti ama yaptığımız çalışmalarla bu sorunu asgariye indirmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde inşallah su sıkıntılarının çekilmediği bir sürece girmiş olacağız. Ne yazık ki suyu biraz hoyratça harcıyoruz. Özellikle bahçe sulama konusunda ve içme sularıyla ilgili harcamalar oldukça fazla. Bu konuda tüm Tokatlı hemşehrilerimizden suyu boş yere harcamamaya özen göstermelerini rica ediyorum."

Bir mahallede büyük bir şehir şebeke borusunun testereyle kesildiğini ve kaçak bir şekilde arazi, bahçe ve tarlalarda kullanıldığını belirten Eroğlu, "Bu günahtır, ayıptır. Bunu yapan kardeşlerimizden de kul hakkına girmemelerini rica ediyorum" dedi. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat Belediye Başkanı Eroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement