Tokat CHP'de Liste Krizi - Son Dakika
Güncel

Tokat CHP'de Liste Krizi

Tokat CHP\'de Liste Krizi

Tokat'ta aralarından il yönetim kurulu üyesi bulunan bir grup Cumhuriyet Halk Partili, açıklanan milletvekili aday listesine tepki gösterip görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

09.04.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta aralarından il yönetim kurulu üyesi bulunan bir grup Cumhuriyet Halk Partili, açıklanan milletvekili aday listesine tepki gösterip görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

Tokat'ta CHP tarafından açıklanan milletvekili sıralamasına tepki gösteren bir grup partili sabah saatlerinde parti binasına geldi. Partililer mevcut milletvekili Orhan Düzgün'ün birinci sırada yer aldığı aday listesine tepki gösterip basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İl Yönetim Kurulu üyesi Akgül Kaygusuz, listeye tepki olarak görevinden istifa ettiğini belirterek, "17 yıllık bir kişinin emeğini hiçe sayan CHP yöneticilerine sesleniyorum, halka ve tabana kulak verin. Ben bu kişileri tanımıyorum. Şu andaki listedeki kişileri mevcut milletvekili onu da arada sırada görüyoruz, diğerlerini hiç tanımıyoruz, partide görmedim. Partide olup çalışan hiç bir kişi sıralamaya giremedi. İstifa dilekçemi Ankara'ya faks çekeceğim. CHP benim yüreğimde, onunla doğdum onunla öleceğim. Bu kişilere oy vermeyi düşünmüyorum. Gerekirse partim için ölürüm" dedi.

CHP İl Genel Meclis üyesi Yılmaz Özer ise, "Genel merkezde yapılan atamalarda Tokat bölgemizde Duran Kum listede yer alıyordu. Ama ne olduysa son bir saat içerisinde değişiklik oldu. İl Genel Meclis üyesi olarak ben bu olayı kınıyorum. Partimizin bu yanlışlığı düzeltmesini istiyorum" diye konuştu. Bazı partililer ise liste değişikliği yaşanmadığı takdirde partiye oy vermeyeceklerini öne sürdü. Bu arada il yönetim kurulundan bazı kişilerin istifa dilekçesi yazıp görevlerinden istifa ettikleri öğrenildi. CHP Genel Merkezi tarafından yapılan listede ilk sırada mevcut milletvekili Orhan Düzgün, ikinci sırada Gülperi Coşar, üçüncü sırada Mine Baş, dördüncü sırada Sinan Yavuz Yavaş, beşinci sırada ise Tahir Yıldırım yer almıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat CHP'de Liste Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement