Tokat'ta Ambulans ve İtfaiyenin Geçişini Rahatlatacak Çalışma - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Ambulans ve İtfaiyenin Geçişini Rahatlatacak Çalışma

Tokat\'ta Ambulans ve İtfaiyenin Geçişini Rahatlatacak Çalışma

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, esnaf ve halkın talepleri doğrultusunda Gaziosmanpaşa (GOP) Bulvarı’nı ikiye bölen bordürlerin kaldırılarak acil durumlarda ambulans ve itfaiyenin geçişlerinin kolaylaştırılacağını söyledi.

06.08.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, esnaf ve halkın talepleri doğrultusunda Gaziosmanpaşa (GOP) Bulvarı'nı ikiye bölen bordürlerin kaldırılarak acil durumlarda ambulans ve itfaiyenin geçişlerinin kolaylaştırılacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı'nı ikiye bölen ayıraçlar anket çalışmasının ardından belediye fen işleri ekipleri tarafından kaldırılmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, esnafın yüzde 65-70'inin talebi doğrultusunda yolun eski haline dönüştürüleceğini söyledi. Ramazan ayından önce demirleri kaldırdıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, "Şu anda ekiplerimiz bordürleri kaldırmaya başladı. Hemen yama ve asfalt çalışmasını yapıyoruz. Tekrardan caddemizi eski haline dönüştürüyoruz. Ama bazı farklı şeyler daha yapacağız. U dönüşlerini ters girişleri engellemek için boyu yaklaşık 7-8 metre olan mantar gibi ayırıcılar, cadde ayrımı devam edecek" dedi.

AMBULANS GEÇİŞLERİ RAHATLATILACAK

Ambulans ve itfaiye geçişlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Eroğlu, "Belediyemize de bu manada Beyaz Masaya da şahsen benim kişisel telefonuma da mesaj yoluyla birçok şikayetler geldi. Her şeyden önemlidir can sağlığı. Biz de bu manada caddenin ara geçişler anlamında da genişlemesi kanaatine vardık. Birde bir uygulama var. Büyük şehirlerde son zamanlarda başladı. Belli bir yükseklikte 4-5 santimetre kalınlığında tırtıklı bir beton uygulaması yapacağız. Yani araçlar onun üzerine çıktığında tık tık sesler çıkacak. Hem aracı rahatsız edecek hem de oralardan geçişleri bir nebze önleyeceğiz. Ama çok acil geçişlerde insanlar rahatça geçebilecek. Bu çalışmalarla birlikte birkaç hafta içinde GOP Bulvarı'nı halkımızın istediği şekilde hazır hale getireceğiz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Ambulans ve İtfaiyenin Geçişini Rahatlatacak Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement