Tokat'ta Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığa 1 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığa 1 Tutuklama

Tokat\'ta Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığa 1 Tutuklama

Tokat 'ta, 41 yaşındaki O.S.'yi evlilik vaadiyle dolandırıp 50 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edilen 4 kişiden 38 yaşındaki M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11.12.2015 14:15

Tokat 'ta, 41 yaşındaki O.S.'yi evlilik vaadiyle dolandırıp 50 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtığı öne sürülen ve polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edilen 4 kişiden 38 yaşındaki M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tokat'ta yaşayan O.S., bir arkadaşının aracılığıyla daha önce mevsimlik işçi olarak ailesi ile birlikte kente gelen S.A. ile tanıştı. S.A. bir süre sonra O.S.'ye evlenmek istediğini söyleyerek ailesi ile tanışmasını istedi. Ardından O.S., kadının annesi C.G. ve ağabeyi H.A. ile tanıştı. Evlilik konusunda anlaşan çiftler daha sonra düğün hazırlıklarına başladı. S.A. ve ailesi düğün hazırlıkları kapsamında O.S.'den 50 bin lira değerinde altın almasını istedi. O.S. altınları alarak kendisiyle evlenmek isteyen S.A.'ya teslim etti. Ancak ertesi gün O.S., S.A. ve ailesine ulaşamayınca dolandırıldığını belirterek polise başvurdu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri bunun üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında O.S.'yi evlilik vaadiyle dolandırdıkları tespit edilen S.A., H.A., C.G. ve kendilerine yardımcı olan M.B. Turhal'da yakalandı. Yakalanan zanlıların üzerinde yapılan aramada altınlar ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan zanlıları adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.B. tutuklanırken, diğer üç kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan M.B.'nin daha önce bu suçtan dolayı diğer illerde poliste çok sayıda kaydının bulunduğu belirlenmişti. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılığa 1 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement