Tokat'ta Projesi Hazırlanan Adliye Binasının Yapılmamasını Avukatlar Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Projesi Hazırlanan Adliye Binasının Yapılmamasını Avukatlar Protesto Etti

Tokat\'ta Projesi Hazırlanan Adliye Binasının Yapılmamasını Avukatlar Protesto Etti

Tokat'ta görev yapan avukatlar projesi hazırlanan yeni adliye binasının aradan geçen 6 yıla rağmen temelinin atılmamasına tepki gösterdi.

05.04.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta görev yapan avukatlar projesi hazırlanan yeni adliye binasının aradan geçen 6 yıla rağmen temelinin atılmamasına tepki gösterdi.

Tokat'ta 5 Nisan Avukatlar Haftası dolayısıyla kentte görev yapan Tokat Barosu'na üye avukatlar adliye binası önünde düzenlenen programda bir araya geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra Baro Başkanı Faruk Bostancı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından Başkan Bostancı, basın açıklamasını avukatlar ile birlikte daha önce cezaevi olarak kullanılan ve yeni adliye binasının yapılması için belirlenen adliye binasının arka kısmında yaptı.

"BİZLERİ MAĞDUR ETMEKTE"

Yeni adliye binasının yapımı için uzun süredir beklediklerini söyleyen Başkan Bostancı, "Hepinizin malumu uzun yıllar bu boş arsada Tokat Cezaevi hizmet verdi. Çamlıbel'de inşa edilen yeni binaya cezaevimiz taşındıktan sonra, bu alana ek bir adliye binası inşası gündeme geldikten sonra, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan bu arsa Adalet Bakanlığımıza devredildi. Binanın inşası için talep edilen imar düzenlemeleri Tokat Belediyesi tarafından ivedilikle yerine getirildi. Adliye binasının proje ihalesi yapılarak, planları çizildi. Ancak aradan geçen 5-6 yıla rağmen gördüğünüz üzere binamızın inşası konusunda somut hiçbir gelişme olmaması da bizleri üzmekte ve mağdur etmektedir. Tokat halkı en az yurdumuzun diğer illerindeki vatandaşlar kadar devletimize olan yükümlülüklerini yerine getirmekte olup, getirtmeye de devam edecektir. Ancak Tokatlılar olarak, üvey evlat muamelesi görmeyi de hak etmediğimiz kanaatindeyim. Yeni ve ihtiyaca cevap verecek bir adliye binasını bu şehir fazlası ile hak etmektedir. Adalet Bakanlığımızdan bunu ivedilikle ve ısrarla talep ediyor, ilgilileri bu konuda daha duyarlı olmaya ve bir an önce gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz" dedi.

- Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Projesi Hazırlanan Adliye Binasının Yapılmamasını Avukatlar Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement