Tokatlı Recep, Mancester United'ın Seçmelerine Katılacak - Son Dakika
Spor

Tokatlı Recep, Mancester United'ın Seçmelerine Katılacak

Tokatlı Recep, Mancester United\'ın Seçmelerine Katılacak

Nike Halı Saha Ligi'nde gösterdiği performans ile dikkat çeken 17 yaşındaki Recep Türköz, İngiltere'ye giderek Manchester United'ın alt yapı seçmelerine katılacak.

28.10.2014 12:17  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da düzenlenen Nike Halı Saha Ligi'nde gösterdiği performans ile Milli Takım alt yapı antrenörlerinin dikkatini çeken Tokatspor U19 futbolcusu 17 yaşındaki Recep Türköz, Manchester United'ın alt yapısına seçilmek için ter dökecek.

12 FUTBOLCUDAN BİRİ OLMAYA ÇALIŞACAK

Tokat'ta lise öğrencisi Recep Türköz, Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Nike Halı Saha Ligi'ne kentte oluşturulan Tokat Mehmet Akif Ersoy Lisesi takımıyla katıldı. Lise kategorisinde finallere kalan 81 takım arasında şampiyon olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi takımında ise en çok dikkati aynı zamanda Tokatspor alt yapı futbolcusu olan orta saha ve forvet arkası mevkisinde görev yapan Recep Türköz çekti. Bu yıl yeniden ligde yarışan Mehmet Akif Ersoy Lisesi takımı geçtiğimiz yılki başarıyı yakalayamazken, Recep Türköz bu kez milli takım alt yapı hocaları tarafından lig sonrası kampa davet edildi. Bu kampa davet edilen 50 sporcu arasında ilk 2'ye seçilen Recep Türköz, Manchester United'ın alt yapısına seçilmek için 27 Kasım'da İngiltere'ye gitmeye hak kazandı. Manchester United'ın alt yapısına seçilmek için 5 gün antrenmana çıkacak olan Recep Türköz, 30 ayrı ülkeden toplamda 40 kişi ile birlikte ilk 12 sporcu arasına girmek için ter dökecek.

KENDİ YAŞ GRUBUNDA EN İYİSİ

Nike Halı Saha Ligi Tokat Bölge Sorumlusu ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi takımı antrenörü Emre Dursun, İstanbul'da düzenlenen halı saha liginde geçtiğimiz yıl lise kategorisinde şampiyon olduklarını söyledi. Bu yılki ligde başarılı olamadıklarını ancak futbolcusu Recep Türköz'ün ön planda olduğunu belirten Dursun, "Recep, 27 Kasım'da İngiltere'ye gidecek. Burada Manchester United alt yapı antrenörleri tarafından bakılacak. Dünyanın her tarafından gelen sporcularla birlikte toplamda 12 kişi ile birlikte İngiltere'de kalacak. Recep şu anda Türkiye'nin halı saha liglerinde kendi yaş grubunda en iyisi. Kendisi şu anda Tokatspor'un alt yapısında U 19'larda oynuyor. Hemen hemen her hafta boş geçmiyor, golü var. İngiltere'de Manchester United'in alt yapısı ile idmanlara çıkacak ve orada seçilmek için ter dökecek. Biz güveniyoruz çünkü iyi bir futbolcu kardeşimiz." dedi.

"ALLAH YÜZÜME BAKTI"

12 yaşında futbola Tokatspor'da başladığını söyleyen genç futbolcu Recep Türköz, "İngiltere'de 5 gün antrenmanlara çıkacağız. Her ülkeden 2 futbolcu gelecek, orada en iyi 12 kişiyi seçecekler ve alt yapılarına dahil edecekler. Mutluyum, Allah yüzüme baktı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Tokatlı Recep, Mancester United'ın Seçmelerine Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • PİŞMAN: ben bu çocugu bire bir seyrettim süper bir yetenek niye türkiyede kalmıyor fatih hoca uyuyormu 9 0 Yanıtla
  • erbaalı: helal toprağım sana tokatın gururu yurt dışına gitmesen daha iyi olurdu ama buradaki hocalar değerini sonradan anlayacaklar yine başarılar 2 0 Yanıtla
  • mertreis: bizim okuldada bi tokatlı recep vardı kısa boylunun biriydi o aklıma geldi şimdi hep döverdim :D 0 1 Yanıtla
  • zileli: yaşa toprağım sanada bu yakışır 0 0 Yanıtla

Advertisement