TOKİ, AK Saray'dan Alacağı Olduğu Haberlerini Yalanladı - Son Dakika
Güncel

TOKİ, AK Saray'dan Alacağı Olduğu Haberlerini Yalanladı

TOKİ, yaptığı yazılı açıklama ile "Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasından dolayı 297 milyon lira alacakları olduğu" iddialarını yalanladı.

19.11.2014 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bugün bazı basın organlarında yer alan 'TOKİ'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasından dolayı 297 milyon lira alacağı olduğu' iddialarını yalanladı.

İDDİALARI YALANLADILAR

TOKİ'den yapılan açıklamada, 2006 yılından beri, kamu kuruluşlarıyla yapılan protokoller çerçevesinde yapılar inşa edildiği ve bu çerçevede 15 bakanlık, 27 üniversite, 14 belediye, valilikler ve diğer kurumlarla 153'ü arsa karşılığı hasılat protokolü olmak üzere toplam 209 protokol yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, ilgili idarelerle protokol kapsamında yapılan binaların maliyetlerinin bakanlıkların bütçe ödeneğinden karşılandığı kaydedilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da bu çerçevede inşa edildiği ifade edildi. TOKİ'nin 297 milyon lira alacağı olduğu iddialarının yalanlandığı açıklamada şöyle denildi:

"HABERLER DOĞRU DEĞİLDİR"

"Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşasından dolayı Toplu Konut İdaresi'nin 297 milyon alacağı olduğu' iddiasıyla yayımlanan haberler doğru değildir. TOKİ'nin, Cumhurbaşkanlığı binasının inşası ile ilgili ödenen hak edişlerinden doğmuş bir alacağı yoktur. Binanın inşa edildiği arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olmasından dolayı araziden kaynaklı doğan alacak ise ilgili kurumlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde sonuçlandırılacaktır."

TOKİ, AK Saray\'dan Alacağı Olduğu Haberlerini Yalanladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TOKİ, AK Saray'dan Alacağı Olduğu Haberlerini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • reis: Sarayımızın soytarıları mesaiye başlamışlar 9 3 Yanıtla
    antitrollist: REIS kadrolu trolu yine akpnin yalakaligini yapmak icin hakaret mesaisine baslamis. 0 1
  • mustafa: ömür boyu pislikleriniz kapanmayacak 12 0 Yanıtla
  • Bir dilim ekmek: Tokinin erdoğandan ne alacağı var Erdoğanın tokiden alacağı var 7 0 Yanıtla
  • Trabzonli: Bozacının şahidi sıracı. Bunların bir tek vatandaştan alacakları var. Bir cebinden koydukları maaşı diğer cebinden almayı çok iyi biliyorlar. 70 kalem vergi ile milleti soyup soğana çeviriyor kendileri de zevkü sefa içerisinde saraylarda yaşııyorlar. Ama ne demişler her millet hak edildiği şekilde yönetilir. Bu makarnacılara daha fazlası çok gelirdi. Bunu hak ediyor bunu yaşıyorlar. Aldıkları 1000 lira maaşla her akşam evinde fasülye, soğan ve patatesten başka yemeği olmayıp yine de dövletimize zeval vermesin diyen bir güruh var ortada ! 7 0 Yanıtla
  • banker bilo: Sıkıyorsa var desin. tez kafasi vurula. 5 0 Yanıtla
  • taner: Madenlerde suyun altinda kalip olrn vatandaslarimizin katilleri bu aksarayi savunanlar butun akkoyunlardir. Hepinizin eli var. 6. 000 zeytin agacinin gunahi sizlere yeter. 1 1 Yanıtla

Advertisement