Toprak Arazilerinin Parçalanması Kaybı 17 Milyar Tl - Son Dakika
Yerel

Toprak Arazilerinin Parçalanması Kaybı 17 Milyar Tl

Toprak Arazilerinin Parçalanması Kaybı 17 Milyar Tl

Tarım arazilerinin aşırı parçalanması nedeniyle meydana gelen üretim kaybının yıllık 17 Milyar TL’yi bulduğu bildirildi.

05.03.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım arazilerinin aşırı parçalanması nedeniyle meydana gelen üretim kaybının yıllık 17 Milyar TL'yi bulduğu bildirildi.

Malatya'da, toprak koruma ve arazi kullanımı kanunun bazı maddelerindeki değişiklik nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi 'nde düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "15 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda değişiklik yapılması hakkında ve 6537 sayılı Toprak Koruma Arazi Kullanımı Kanunu'nun bazı maddelerindeki değişiklik nedeniyle gerçekleştirilen toplantının verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Selvi daha sonra şunları söyledi:

"Daha önce geleneksel yöntemlerle mirasa konu tarım arazileri varisler arasında bilimsel kriterlere bağlı olmadan, geleneksel kurallara göre bölünebiliyor ve paylaşılabiliyordu. Ancak 6537 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanununun yeniden düzenlenmesi ile tarım arazilerinin korunması, çiftçilerin ekonomik ve bilimsel yöntemlerle tarım yaparak ekonomik kazanımlarının artırılması, verimli kullanılamayan tarım arazilerinin en verimli şekilde kullanımının sağlanarak milli gelirin arttırılması hedeflenmektedir. Tarım arazilerinin aşırı parçalanması nedeniyle meydana gelen üretim kaybı yıllık 17 Milyar TL'yi bulmaktadır. Kanunda yapılan son değişiklikle, tarım arazilerinin miras veya başka sebeplerle bölünmesi engellenmiştir. Biraz sonra konuyla ilgili şube müdürümüz ve konu uzmanı arkadaşlar daha detaylı bilgileri sizlere aktaracaklardır. Sahada görev alan sizlerin, bu konuyu gittiğiniz yerlerde paylaşmanızı, üreticilerimizi aydınlatmanızı istiyoruz."

Daha sonra Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Esra Bayır tarafından yapılan sunumla, toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu ve kanunda yapılan değişiklikler katılımcılara anlatıldı.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulmecit Yaşa, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkan Yardımcısı Vahap Kalaycıoğlu, TARGEL personeli ve serbest tarım danışmanları katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toprak Arazilerinin Parçalanması Kaybı 17 Milyar Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement