Tosya'ya Domuzlar Ekili Alanlara Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Tosya'ya Domuzlar Ekili Alanlara Zarar Verdi

KASTAMONU (AA) – Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, ilçe merkezi ve köylerinde bulunan ekili tarım arazilerine yaban domuzlarının zarar verdiğini bildirdi.

02.08.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU (AA) – Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, ilçe merkezi ve köylerinde bulunan ekili tarım arazilerine yaban domuzlarının zarar verdiğini bildirdi.

Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçilerden yaban domuzlarının ekili tarım arazilerin  zarar verdiğiyle ilgili bir çok şikayet aldıklarını söyledi.

Yaban domuzu zararlarına karşı çiftçilerin çaresiz kaldığını belirten Koçgözlü, "Av sezonu dışında yaban domuzlarının vurulmasının yasak. Çiftçiler, bazı geceleri tarlaları başında nöbet tutuyor. Ama bu da sorunlara çare olmuyor. Gündüz tarlalarda çalışan çiftçilerin her gece nöbet tutma imkanı yok. Çiftçinin gece arazide olmadığını gören domuzlar, gelip ürünlerimize zarara veriyor. Bir yıllık  emeğinin bir gecede yok olduğunu gören çiftçilerimiz bizlerden yardımcı olmamızı istiyor" diye konuştu.

Çiftçi İsmail Gürlük (65) ise  domuzları arazilerinden uzak tutmak için her yolu denediklerini ama başarılı olamadıklarını, gece arazilerde müzik yayını yapmayı bile denediklerini, domuzların buna da alıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'ya Domuzlar Ekili Alanlara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement