Total ve Cnpc, Tacikistan'da Petrol-gaz Arayacak - Son Dakika
Güncel

Total ve Cnpc, Tacikistan'da Petrol-gaz Arayacak

(China National Petroleum Corporation/CNPC) Tacikistan'da petrol-gaz aramalarında yer alacak.

01.04.2013 17:42

Fransa'nın Total SA ve Çin Ulusal Petrol Şirketi

(China National Petroleum Corporation/CNPC) Tacikistan'da petrol-gaz aramalarında yer alacak.

Tacikistan'daki petrol-gaz aramalarında yer alan Tethys Petroleum Limited şirketinden basına yapılan açıklamada, ülke hükumetinin, Fransız Total SA ve Çin'in CNPC şirketlerine, Tacikistan ile Tethys şirketi arasında daha önce imzalanan Ürün Paylaşım Anlaşması'nda pay sahibi olmasına ve böylece ülkedeki petrol-gaz arama-keşif çalışmalarında yer almasına izin verdiği bildirildi.

Açıklamada, taraflar arasındaki bununla ilgili anlaşmanın yılın ikinci çeyreğinde imzalanacağı ifade edilirken, bunun ardından Tethys, Total ve CNPC şirketlerinin, ülkenin güneyindeki petrol-gaz sahasında yapılacak arama-keşif çalışmaları için yapacağı yatırım mecburiyetlerini kendi aralarında paylaşacağı kaydedildi.

Geçen yıl sonunda, Fransa'nın Total SA ve Çin'in CNPC şirketi, Tacikistan Hükumeti ile Ürün Paylaşım Anlaşması imzalayan Tethys Petroleum'un bu ülkedeki şube işletmesi olan Kulab Petroleum şirketinin yüzde 33'er hissesini satın almayla ilgili anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Temmuz 2012'de, Tethys şirketi, yapılan jeolojik keşif çalışmaları sonucunda, Tacikistan'da "çok büyük petrol-gaz rezervlerinin tespit edildiğini" duyururken, Tethys uzmanları, "bu rezervlerin 27,5 milyar varil petrole eşdeğer olduğunu ve bunun dünya çapında bir petrol-gaz yatağı olduğunu ortaya koyduğunu" dile getirmişti. - TAŞKENT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Total ve Cnpc, Tacikistan'da Petrol-gaz Arayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement