Touchıd Güvenlik Özelliği Kullanan 5 İphone Uygulaması - Son Dakika
Teknoloji

Touchıd Güvenlik Özelliği Kullanan 5 İphone Uygulaması

Touchıd Güvenlik Özelliği Kullanan 5 İphone Uygulaması

Apple'ın parmak izi tanıma mekanizması olan TouchID artık uygulamalar tarafından da kullanılıyor, işte size 5 başarılı örnek.iPhone modelleri ve yeni iPad cihazlarında bulunan TouchID özelliği, şimdiye kadar sadece telefonu açmak için bir biyometrik güvenlik önlemi olarak kullanılıyordu.

21.10.2014 10:51

Apple'ın parmak izi tanıma mekanizması olan TouchID artık uygulamalar tarafından da kullanılıyor, işte size 5 başarılı örnek.

iPhone modelleri ve yeni iPad cihazlarında bulunan TouchID özelliği, şimdiye kadar sadece telefonu açmak için bir biyometrik güvenlik önlemi olarak kullanılıyordu. Ama iOS 8 işletim sistemi güncellemesi ile artık uygulamalar da bu özellikten faydalanabiliyor. Gittikçe sayısı hızla artan TouchID kullanan uygulamalardan en başarılı beş tanesini size örnek veriyoruz.

Dropbox

Bulut üzerinde dosya yedekleme ve paylaşma servisi veren Dropbox, son zamanlarda bazı güvenlik sorunları yaşamıştı. Ama şimdi firma iOS uygulamasına TouchID ile onay ekleyerek bu sıkıntıların üzerine gitme konusunda kararlı olduğunu gösteriyor. Hazır Dropbox şifrenizi değiştirirken, bu özelliği de açmayı unutmayın.

Amazon

Küresel perakende devi Amazon'un mobil uygulamasından birşeyler satın almak istediğinizde mutlaka kullanıcı şifresi girmek durumundasınız. İşte şimdi TouchID özelliği güncellemiş Amazon uygulaması ile satın alma işlemleri hem daha kolay, hem de daha güvenli. Tabii kolay oldu diye her gördüğünüzü almaya çalışmazsanız.

Evernote

Tüm zamanların en iyi not alma ve paylaşma uygulamalarından biri olan Evernote, TouchID özelliğini aktive ederek önemli notlarınızı ve bilgilerinizi korumak için ekstra bir güvenlik aşaması daha sunuyor.

eHarmony

ABD kökenli online tanışma sitesi eHarmony, kendi alanında en çok kullanılan sitelerden biri. Bu tür siteleri kullananların en büyük endişelerinden biri, her türlü kişisel bilgilerinin bulunduğu hesaplarına başka birilerinin girip kurcalaması veya çalması. İşte TouchID en çok böyle özel sitelerin uygulamalarında işe yarayacak.

LastPass

Tüm değerli ve önemli şifrelerinizi depoladığınız uygulamaların master şifrelerini unutup zor durumda kalmaya son. En çok kullanılan şifre depolama servislerinden biri olan LastPass iOS uygulamasında TouchID onayına geçen türündeki ilk örnek oldu.

The post TouchID Güvenlik Özelliği Kullanan 5 iPhone Uygulaması appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Touchıd Güvenlik Özelliği Kullanan 5 İphone Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement