Trafik Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı - Son Dakika
Güncel

Trafik Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı

Trafik Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı

Şanlıurfa'da Trafik Zabıta ekipleri şehir içinde toplu taşımacılık yapan araçlar üzerinde denetimlerini sıklaştırdı.

26.01.2015 13:10

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı trafik zabıta ekipleri, trafik polisleriyle ortaklaşa yaptıkları uygulamalarda kurallara uymayan ve evraklarında eksiklik olan sürücülere yasal işlem başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü şehir içeresinde toplu taşıma yapan halk otobüsleri, öğrenci servisleriyle ticari taksilere yönelik denetimlerini, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa devam ettiriyor.

Ortaklaşa yapılan denetimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta ekipleri BELSAN'a ait halk otobüsleriyle kooperatiflere bağlı özel halk otobüslerinde sürücülerin kılık kıyafetleri, duraklarda muavinlerin yüksek sesle bağrışmaları, çalışma karneleri ile güzergâh ihlalleri yapıp yapmadıklarını, öğrenci servislerinde koltuk sayısı okul taşıt levhası, dur işareti, araçlarda özel reklam ile S plakalı olup olmadığını, ticari taksilerde ise yolcu taşırken taksimetrelerini çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol ederken, trafik polisleri de ehliyet, ruhsat kontrolü yaptı.

Trafik Zabıta ekipleri bir aydan bu yana trafik polisleriyle tahdidli ve tahsisli plakalara yönelik yaptıkları ortak denetimlerde kriterlere uymayan 180 sürücüyü kabahatler kanunun ilgili maddelerince yasal işlem başlatıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Burak Küçük, denetimlerdeki amaçlarının sürücülere ceza uygulamak olmadığını, kural ve kriterlere uygun bir şekilde vatandaşların trafikte can sağlığını düşündüklerini ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Trafik Zabıta Denetimlerini Sıklaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement