Trompetin Yıldızı Alison Balsom CRR'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Trompetin Yıldızı Alison Balsom CRR'de

Trompetin Yıldızı Alison Balsom CRR\'de

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 sezonundaki 'Yerleşik Sanatçısı' olan Alison Balsom CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte unutulmaz bir konser verecek.

18.11.2014 11:41  Güncelleme: 11:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyaca ünlü sanatçıları İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 sezonundaki 'Yerleşik Sanatçısı' olan trompetin dünyaca ünlü yıldızı Alison Balsom, 20 Kasım Perşembe günü 20.00'de Şef Rengim Gökmen yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası ile birlikte müzikseverlere unutulmaz bir konser yaşatacak.

Yaşayan en ünlü trompet sanatçılarından olan Balsom, Viyana klasiklerine adanmış konserde trompet repertuvarının en sevilen ve en sık yorumlanan eserlerinden Haydn'ın Trompet Konçertosu'nu seslendirecek. Alison Balsom, parlak yorumuyla ve özgün tarzıyla dinleyenleri kendine hayran bırakacak.

Konserde CRR Senfoni Orkestrası, Mozart'ın erken dönem senfonileri içinde dünyada en sık seslendirilen ve en sevilen eseri olan 29 numaralı La Majör Senfoni'yi ve Beethoven'ın 1812'de sağırlığının ileri dönemlerinde yazdığı, en sevdiği senfonilerinden olan 8. Senfoni'yi seslendirecek.

"2014- 2015 CRR Konser Salonu Yerleşik Sanatçısı"

Yaşayan en ünlü trompet sanatçılarından olan Alison Balsom, dünyanın en iyi orkestralarıyla sayısız konserler verdi. İngiliz virtüöz, 2013 senesinde en önemli klasik müzik dergilerinden biri olarak kabul edilen Gramophone tarafından "Yılın Sanatçısı" seçilerek önemli bir başarı elde etti. İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 sezonu boyunca "Yerleşik Sanatçısı" olan Balsom, son yıllarda dünyada adından çokça söz ettiren klasik müzik yıldızları arasında yer alıyor. "Classic FM", "Gramophone" ve "Echo Klassik" gibi pek çok prestijli ödülün de sahibi olan Balsom, kendi enstrümanı için mevcut eserlerin transkripsiyonlarını ve aranjmanlarını yapmanın yanı sıra yeni trompet yapıtlarına olan ilgisiyle de tanınıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Trompetin Yıldızı Alison Balsom CRR'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement