Tsmc: Samsung Rekabette Yenilecek - Son Dakika
Teknoloji

Tsmc: Samsung Rekabette Yenilecek

Tsmc: Samsung Rekabette Yenilecek

TSMC, 10 nm konusunda rakibini geçeceğinden emin.

28.05.2015 11:17
Hasan Uğur Nayır - -

Bileşen üretiminde sert bir rekabet yaşanıyor. Samsung ve TSMC arasındaki savaş her geçen gün biraz daha şiddetleniyor. Yayınlanan raporlara göre Samsung başta Apple olmak üzere, MediaTek, Qualcomm gibi önemli isimlerin yeni nesil çiplerini üretecek. TSMC'ye rekabette ağır yara vermiş durumda.


Tayvanlı yarıiletken tedarikçisi ise üretim konusunda strajesinde önemli hamleler yaptı. TSMC, 10 nm üretiminde Samsung'u rekabette geçeceğinden emin. Fakat TSMC, 10 nm FinFET yarışında Intel'in önemli bir rakip olacağını belirtiyor.


Son gelişmelere kısaca göz atarsak Samsung 2016 sonlarında 10 nm seri üretimine geçecek. TSMC'nin de aşağı yukarı aynı zamanda olacağı raporlandı. Gerçi farklı birkaç kaynağa göre TSMC bu tarihi daha erken bir zamana çekmek için sıkı şekilde çalışıyor. Tayvanlı üreticinin 12 farklı tesisinde 10 nm hattı kuracağı vurgulanmıştı.


Çeşitli medya kaynakları tarafından yayınlanan makalelerde ise Intel'in 2016 ortasında 10 nm süreci kullanılarak üretilen ilk çipi çıkaracağı vurgulanıyor. Samsung ve TSMC'nin tarihlerinden daha erken bir zamanda. Eğer makalelerde yazanlar doğruysa bu durum Intel'e rekabette önemli bir avantaj sağlayacaktır.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Tsmc: Samsung Rekabette Yenilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement