Tunus'taki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Genel Seçimler

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, Nida Tunus Partisi'nin, Munestir ve Nabil kentlerinde seçimi önde götürdüğünü açıkladı.

28.10.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'ta önceki gün yapılan parlamento seçimlerini Nida Tunus (Tunus'un Sesi) Partisi'nin Nabil ve el-Munestir vilayetlerinde önde götürdüğü bildirildi.

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, mevcut resmi sonuçlara göre Nida Tunus'un, yüzde 74,21 katılımın olduğu Munestir'de oyların yüzde 54,84'ünü alarak ilk sıraya yerleştiğini belirtti.

Nida Tunus'u sırasıyla, yüzde 20,63 ile Nahda Hareketi, yüzde 3,34 ile Afak Tunus ve yüzde 2,77 ile Halk Cephesi partilerinin takip ettiğini ifade eden Sarsar, seçime katılım oranının yüzde 75,58 olan Nabil'de yapılan oy sayma işlemlerinde de Nida Tunus'un yüzde 50 ile ilk sırayı aldığını aktardı.

Sarsar, ikinci sırayı 19,91 ile Nahda Hareketi ve sonrasında yüzde 4,84 ile Afak Tunus, yüzde 4,78 ile Özgür Milli Birlik, yüzde 4,11 ile Halk Cephesi partilerinin geldiğini kaydetti.

Nahda Hareketi, parlamento seçimlerinde Nida Tunus Partisi'nin birinci, kendilerinin ise ikinci parti olduğunu açıklamıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 217 sandalyeli parlamentoda, El-Baci Kaid es-Sibsi liderliğindeki Nida Tunus Partisi, yüzde 38, 71 ile 84 milletvekiliyle birinci sırayı alırken, Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, yüzde 31,79 ile 69 sandalyeyle onu takip etti. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement