Tüp Bebekle Çocuk Sahibi Olan Aileler Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Tüp Bebekle Çocuk Sahibi Olan Aileler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Tüp Bebekle Çocuk Sahibi Olan Aileler Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Samsun’da ” Anneler Günü” etkinlikleri kapsamında, Medical Park Hastanesi Tüp Merkezi'nde tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olan anne ve babalar kahvaltıda bir araya geldi.

11.05.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da " Anneler Günü" etkinlikleri kapsamında, Medical Park Hastanesi Tüp Merkezi'nde tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olan anne ve babalar kahvaltıda bir araya geldi.

Medical Park Hastanesi Tüp Merkezi "Anneler Günü" dolayısıyla Samsun Büyük Otel'de etkinlik düzenledi. Samsun'da faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi'nde 4 yıl önce sağlık hizmeti sunmaya başlayan TüP Bebek Merkezi'nde çocuk sahibi olan yaklaşık 40 aile bir araya geldi. Bebekleri ile birlikte gelen anne ve babalar çocuklarına bir yandan mamalarını yedirirken, kendileri de açık büfede kahvaltı yapıp birbirleriyle kaynaşma ortamı buldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper ve çok sayıda doktorunun katıldığı etkinlikte anne ve babalar bebekleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Anne ve Babaların bebek sahibi olmasını etkileyen nedenlere değinen Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper, yaptığı konuşmada, "Yüzde 15'lik dilimin içinde bazıları tüpleri kapalı olduğu için tüplerin açılması ameliyatı öneriliyor, ya da yumurtlama ile ilgili problemleri olanlara yumurtlama tedavisi öneriliyor. Sorun erkekle ilgili ise ona tedaviler veriliyor. Ancak bunlardan sonuç alamadığınız, ya da baştan itibaren bunlardan sonuç alınamayacağı belli olan hastalar için tüp bebek tam bir son çare,. Tüp bebek yöntemi ile normal yollarda gebe kalamayanlar bazı çiftler için iyi sonuçlar alabiliyoruz. Örneğin, spermi hiç olmayan bir erkeğin doğal yollarla eşinin gebe kalması mümkün değil. O durumda biz Tüp Bebek Merkezi olarak ameliyatla o sperm hücrelerinin öncülerini alıp, onları kullanarak o aileyi anne baba olma şansına ulaştırmış oluyoruz. Onun dışında yumurtlama ile ilgili problemler var, veya çok geniş bir grupta nedenini bilemediğimiz durumlar olabiliyor Yani aylar geçiyor, yıllar geçiyor ortada görünür bir sebep yok ama hamilelik oluşmuyor. İşte o zaman da tüp yine bir yöntem birçok basamağı baypas ediyor. İlk birkaç gün laboratuarda insan hayatı geçtikten sonra, en geç 5. gün anne karnına transfer ediyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tüp Bebekle Çocuk Sahibi Olan Aileler Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement