"Tüp Bebekler" Dünyaya Gelişlerini Kutladı - Son Dakika
Güncel

"Tüp Bebekler" Dünyaya Gelişlerini Kutladı

Esenyurt Belediyesi, 2006 yılında başlattığı "Tüp Bebek Projesi" ile hayata merhaba diyen çocuklara doğum günü partisi düzenledi.

22.05.2013 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt Belediyesi, 2006 yılında başlattığı "Tüp Bebek Projesi" ile hayata merhaba diyen çocuklara doğum günü partisi düzenledi. Yıllar sonra çocuklarını kucaklayan anne ve babalar, çok mutlu olduklarını söyledi.

Esenyurt Belediyesi'nin çocuğu olmayan anne ve babaların gözyaşını dindirdiği Tüp Bebek Projesi meyvelerini yıllar sonra verdi. 2006 yılında başlayan proje kapsamında tüp bebek tedavisi gören 36 çiftin toplamda 46 çocuğu dünyaya geldi. Esenyurt Belediyesi 1 üçüz, 8 tane de ikiz olmak üzere yaşları 0-7 arasında değişen toplam 46 çocuğa görkemli bir doğum günü partisi düzenledi. Yıllar sonra çocuklarını kucaklarına alan aileler, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür etti.

BAŞKAN KADIOĞLU: "193 ANNE ADAYI BEKLİYOR"

Anne ve babaların mutluluğuna ortak olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Bunun tarifi kelimelerle olmuyor. Gerçekten hissetmek lazım. Çocuğu olmayan insanların dertlerini hissedebilmek önemli bir olay. Tabi bizim çocuğumuz var, onun için bunu çok fazla hissetmedik ama ben gözü yaşlı anne ve babaların bana geldiğini gördüm. Şimdi de mutluluklarını görüyorum. 46 tane yaşayan bebeğimiz var. 193 anne adayı bekliyor. 27 tane tedavisi süren var. Geleceği zamanı Rabbim tayin etmiş, biz sadece vesile oluyoruz" diye konuştu.

Başkan Kadıoğlu, başvurular içerisinde okuma yazma bilmeyen 60 aileye de okuma yazma kursu verdiklerini sözlerine ekledi.

5 yıllık evli olan Fuat Müjdeci, çocuk sahibi olmak için çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Geçen sene oldu. Bayağı bir hastane gezdik. Dediler ki, 100 yıl da bekleseniz çocuk sahibi olamazsınız. Artık umudumuz da yoktu. 4 yıl boyunca tedavi gördük. Gitmediğim hastane kalmadı. Urfa'da hocalara bile gittim. İmkan da yoktu. Sonra başkanın yanına çıktık. Ondan Allah razı olsun. İsmi Baver Hüseyin. Hüseyin peygamberimizin torunlarından birisinin ismi. Baver de İnanç demek. Biz de inanarak bu yola girdik" derken, anne Emine Müjdeci ise, "Çok gezdik, ama olmadı. Elimde ne varsa sattım, olsun diye. Allah başkanımızdan sağ olsun yardım ettiler. Şimdi hayatımızda çok güzel değişiklikler oldu. Yorgunluğu bile tatlı geliyor" dedi.

"ALLAH, BÜTÜN BOŞ KUCAKLARI DOLDURSUN"

İkiz çocukları Ahmet Muhammed ve Hamza'yı yıllar sonra kucağına alan Suzan Gümüş, duygularını dile getirirken duygulandı.

15 yıllık evli olduğunu belirten Suzan Gümüş, "Biz 10 yıla kadar tedaviye çeşitli nedenlerden dolayı başlayamadık. 10 seneden sonra başladık.

2 defa düşüğümüz oldu. Allah 5 yılın sonunda nasip etti. Tabii ki çok zor oldu. Her türlü sıkıntı oldu. Şuanda 1 buçuk yaşındalar" dedi. Çocukların doğumundan sonra hayatını çocuklarına adadığını ifade eden Anne Suzan Gümüş, "Önceliğiniz onlar, önce onların geleceği. Çocuksuzluğu anlatmak mümkün değil. Allah can düşmanım olsa dahi herkese nasip etsin. Allah, bütün boş kucakları doldursun. Maddi manevi tükendiğimiz bir dönemde başkanımız sağ olsun başlattığı yardımlarla bize aracı oldular. Demek ki nasibimiz onlardaymış" diye konuştu.

Aileler ve çocukları, Başkan Kadıoğlu ile birlikte doğum günü pastasını keserek, çocuklarının dünyaya gelişini kutladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Tüp Bebekler' Dünyaya Gelişlerini Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement