Türk Ocakları'ndan 'Ülkü Ocakları Baskını' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Ocakları'ndan 'Ülkü Ocakları Baskını' Açıklaması

Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Maltepe’de Ülkü Ocakları’na yapılan baskında Türk Ocaklarının kurumsal yapısı içinde yer alan kişilerin bir sorumluluğu olduğu tespit edildiği takdirde bu konuda yasa ve tüzük çerçevesinde gereken işlemin yapılacağını açıkladı.

19.05.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Maltepe'de Ülkü Ocakları'na yapılan baskında Türk Ocaklarının kurumsal yapısı içinde yer alan kişilerin bir sorumluluğu olduğu tespit edildiği takdirde bu konuda yasa ve tüzük çerçevesinde gereken işlemin yapılacağını açıkladı.

Türk Ocakları Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada; 18 Mayıs 2015 tarihinde, akşam saatlerinde İstanbul'un Maltepe ilçesinde, Maltepe Ülkü Ocaklarında yaşanan bir olaydan sonra basında çıkan haberlerde, kurumlarının adının yer aldığı ve olayı "Türk Ocağı" adlı bir grubun gerçekleştirdiğinin ifade edildiği belirtilerek, "Türk Ocakları, 103 yıllık mazisiyle bir ilim ve fikir ocağı olmuş, Türk milliyetçiliği fikriyatının en önemli isimlerini yetiştirmiştir. İstanbul Maltepe'deki olayda, Türk Ocaklarının adının geçmiş olması esef vericidir.

Türk Ocakları Genel Merkezi, olayın öğrenildiği andan itibaren gerekli incelemeyi başlatmıştır. Olayda, Türk Ocaklarının kurumsal yapısı içinde yer alan kişilerin bir sorumluluğu olduğu tespit edildiği takdirde bu konuda yasalar ve tüzüğümüz çerçevesinde gereken işlem yapılacaktır.

Yaşanan üzücü hadisede yaralananlara acil şifalar diliyor, bu gibi olayların tekrar etmemesini temenni ediyoruz" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Ocakları'ndan 'Ülkü Ocakları Baskını' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement