Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

Giresun'un Bulancak, Şebinkarahisar ile Yağlıdere ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

08.04.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Bulancak, Şebinkarahisar ile Yağlıdere ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. Yıl Dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Bulancak ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İlçe Kaymakamı Tayfur Elbasan, Belediye Başkanı Recep Yakar, Emniyet Müdürü Ali Fuat Yazlak, Jandarma Karakol Komutanı Kurmay Yüzbaşı Şenol Tayan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri Emniyet Müdürü Yazlak'ı makamında ziyaret etti.

Jandarma Karakol Komutanı Tayan ise, burada emniyet müdürlüğü personeli için pasta kesti.

Burada konuşan Yazlak, ziyarete gelenlere teşekkür ederek, emniyet teşkilatının kurum amirleri ve vatandaşlarla daha da güçlendiğini söyledi.

Şebinkarahisar

Şebinkarahisar ilçesinde, Hükumet Konağı önündeki törende İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yalçın tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Buradaki programın ardından Yalçın, emniyet personeliyle birlikte İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç'i ziyaret etti.

Kaymakam Erdinç, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü kutlayarak, şöyle konuştu:

"10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında da büyük rol üstlenmektedir. Bu kutsal görevi yerine getiren tüm polislerimizin bu gününü kutluyorum. Görevi başında vatanı için seve seve hayatlarını feda eden şehit polislerimizi de saygıyla anıyorum."

Yağlıdere

Yağlıdere ilçesinde ise, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla İlçe Emniyet Amirliği personeli, trafik uygulamalarında sürücülere çikolata ikramında bulundu.

İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının, halkın can ve mal güvenliğini sağlamada, suç işlenmesini önlemede ve suçlunun adalete teslim edilmesinde önemli görevler yaptığını söyledi.

Ulu Önder Atatürk'ün Türk Polisini, "Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan" olarak nitelendiğini hatırlatan Cengiz, "Bu bilinç ile görev yapan Türk polisi görevini yaparken canının feda etmekten kaçınmamış ve bundan sonra da Türk Polisi sorumluluğunun bilincinde olmayı sürdürecek ve canını feda etmekten çekinmeyecektir" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında 1980 yılında İstanbul'da bir çatışmada şehit olan polis memuru Enver Şahin'in yakınları ile Akköy Köyü'ndeki mezarı ziyaret edildi. Daha sonra ise ilçedeki Yumurcak Anaokulu'nda öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement