Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Toplam Talepteki Yavaşlamanın Çekirdek... - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Toplam Talepteki Yavaşlamanın Çekirdek...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, toplam talepteki yavaşlamanın çekirdek enflasyondaki kademeli düşüşü desteklediğini, gıda fiyatlarındaki aşağı yönlü seyrin de etkisiyle kısa vadede enflasyonda düşüş öngörüldüğünü belirterek, "Akaryakıt ürünlerindeki vergi ayarlaması ve diğer maliyet unsurlarındaki gelişmeler enflasyondaki iyileşmeyi sınırlamakta ve para politikasındaki temkinli duruşun korunmasını gerektirmektedir.

22.09.2016 14:07

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, toplam talepteki yavaşlamanın çekirdek enflasyondaki kademeli düşüşü desteklediğini, gıda fiyatlarındaki aşağı yönlü seyrin de etkisiyle kısa vadede enflasyonda düşüş öngörüldüğünü belirterek, "Akaryakıt ürünlerindeki vergi ayarlaması ve diğer maliyet unsurlarındaki gelişmeler enflasyondaki iyileşmeyi sınırlamakta ve para politikasındaki temkinli duruşun korunmasını gerektirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Toplam Talepteki Yavaşlamanın Çekirdek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement