Turska: Zemljoradnik Uzgojio Bundevu Tešku 90 Kilograma - Son Dakika
Güncel

Turska: Zemljoradnik Uzgojio Bundevu Tešku 90 Kilograma

Zemljoradnik Adem Duymaz iz mjesta Fatsa, na turskoj obali Crnog mora, uzgojio je bundevu tešku 90 kilograma ORDU (AA) – Zemljoradnik Adem Duymaz iz mjesta Fatsa, na turskoj obali Crnog mora, uzgojio je bundevu tešku 90 kilograma, javlja Anadolu Agency (AA).Bundeva obima 220 centimetara svojom velicinom zacuduje kako stanovnike naselja Saraytepe, u kojem je uzgojena, tako i sve koji je vide.

09.10.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zemljoradnik Adem Duymaz iz mjesta Fatsa, na turskoj obali Crnog mora, uzgojio je bundevu tešku 90 kilograma ORDU (AA) – Zemljoradnik Adem Duymaz iz mjesta Fatsa, na turskoj obali Crnog mora, uzgojio je bundevu tešku 90 kilograma, javlja Anadolu Agency (AA).

Bundeva obima 220 centimetara svojom velicinom zacuduje kako stanovnike naselja Saraytepe, u kojem je uzgojena, tako i sve koji je vide.

Šezdesetjednogodišnji Duymaz je kazao kako su za nošenje bundeve, koju je posijala njegova supruga, potrebne cetiri osobe.

"Bundevu su zeljeli kupiti vlasnici nekoliko prodavnica, ali ne zelim je prodati, a ne namjeravam je ni pojesti. Izlozit cu je ispred kuce kao ukras", istakao je Duymaz, koji nije koristio nikakva vještacka gnojiva prilikom uzgoja bundeve.

Kako kaze, namjerava uzeti sjeme i sljedece godine ponovo posijati ovu vrstu bundevu.

Naile Duymaz (80), koja takoder zivi u Saraytepeu, kazala je kako nikada nije vidjela bundevu te velicine, a Sevket Top (65) istakao je kako se iznenadio kad je vidio bundevu koju dvije osobe nisu mogle nositi. Top je dodao kako je zelio kupiti ogromnu bundevu, ali da je njegov komšija nije zelio prodati.

Ibrahim Ethem Kibar, predsjednik Poljoprivredne komore Fatse, kazao je kako je u Turskoj najveca bundeva dosad tezila 450 kilograma i da je uzgojena u provinviciji Sakarya, na sjeverozapadu zemlje.

Turska: Zemljoradnik Uzgojio Bundevu Tešku 90 Kilograma
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turska: Zemljoradnik Uzgojio Bundevu Tešku 90 Kilograma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement