Tuzluca'da Grup Köy Yolu Tehlike Saçıyor - Son Dakika
Yerel

Tuzluca'da Grup Köy Yolu Tehlike Saçıyor

Tuzluca\'da Grup Köy Yolu Tehlike Saçıyor

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı 2 grup köy yolu tehlikesi saçıyor.

07.05.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı 2 grup köy yolu tehlikesi saçıyor.

Tuzluca ilçesine bağlı 15 köyün ulaşımını sağlayan 2 grup köy yolu, kış koşullarının da etkisiyle kullanılamaz hale geldi. Yolların dar olmasının yanı sıra; dağlık, kayalık ve derelerle dolu oluşu, sürekli trafik kazasının yaşanmasına yol açtığını belirten köylüler, 'Ölüm Yolu' adını verdikleri 15 köyü bağlayan yolda genişletilme çalışmaları yapılması istediler. Bu güzergahta her gün yolcu taşıdığını anlatan dolmuş sürücü Nazim Çaçan, "İlçenin içinden başlayan ve belediye sınırları içindeki bölümler dahil Güzeldere ve Hadımlı-Sarıabdal grupları olmak üzere iki ayrı grubu içine alan 15 köy yolu hem bozuk hem de tek şerit konumunda, uçurumlar her an bir faciaya yol açacak gibi. Tuzluca çıkışıyla başlayan bozuk ve tehlikeli yol, Kızıldüz denen bölgeye kadar böyle devam ederken, buradan sonra yol ikiye ayrılmaktadır. Bir tarafı Güzeldere denen 8 köyü kapsayan bir yol, diğer tarafı ise 7 köyü kapsayan ayrı bir grup olmak üzere 15 köyü birbirine bağlayan bu yollar, bölgenin konumu itibariyle dağlardan ve uçurum kenarlarından geçmek zorunda. Biz buradan özellikle kışları seyir halindeyken uçuruma ucacağız diye yüreğimiz ağzımıza geliyor" dedi.

"BU YOLDA UÇURUMA UÇAN KÖYLÜLERİMİZ HAYATLARINI KAYBETTİLER "

Bu yolda traktörle, kamyonetle uçuruma uçan köylülerin hayatını kaybettiğini anlatan Zeki Karaeli ise, "Yollarda betonla koruma olmadığı için dere geçişleri ve yol kenarındaki uçurumlar yağmurların da katkısıyla birkaç ay içinde genişlemekte ve tek aracın dahi geçişini zorlaştıracak noktaya gelmektedir. Yolların uçurumlardan kurtarılması için öncelikle tehlikeli bölgelerin betonla korumaya alınmasını ve üst tarafların ise 2 şerit olacak nitelikle genişletilmesi gerekiyor. Bugün bizim içinde bulunduğumuz durum ve karşı karşıya kaldığımız tehlikenin tek sorumlusu, yolu yapanların daha çok para kazanma arzusu ve yaptıranların ilgisizliğidir. Oysaki kamulaştırma gibi ekonomiye dayalı hiçbir şey söz konusu değildir. Yolları yapan ve yaptıran isterse yol daha çok genişletilerek uçurumlardan da kurtarılır ve ölümlerin de önüne geçilmiş olur. Buralar bizim için artık ölüm yolu olmuştur. Her yıl birkaç arkadaşımız uçurumdan aşağı uçtuğu için ölüm ve yaralanmalar olmaktadır. Bunun bizler için bir kader olmaktan çıkmasını ve yollarımızın ihale şartnamesine uygun yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BU SEZON DENETİMİ SIKI TUTACAĞIM"

Konu hakkında bilgi veren Tuzluca Kaymakamı Yusuf Turan ise, kısa süre önce göreve başladığı Tuzluca'da ve köylerinde bazı acil sorunların tespitini yaptığını belirterek, "Bunlardan biri de köylünün içinde bulunduğu yol şartlarıdır. Ben yeni olmakla beraber Tuzluca'nın köylerini büyük oranda gezdim ve sorunları yerinde gördüm. Gidip de göremediğim iki grup yolu kaldı, o da sizin sözünü ettiğiniz istikamettir. Genel anlamda ortak diyebileceğimiz türden var olan bu sorunların çözümü adına bu sene yapılan çalışmaları daha sıkı denetlemek gerektiğini biliyorum. Özellikle ilçemizin ihtiyaçları için KÖY-DES kapsamında bize gönderilen ödeneği büyük oranda yollara harcayacağız. Ama bu sene bir şeyi daha çok yapacağım, o da yapılan çalışmaları çok sıkı ve yerinde denetlemek olacaktır" dedi.

Kaymakam Turan, bu denetimlerde de konusunda uzman kişilerden yardım alacağını ve bu kapsamda yapacakları ödemelerin yerinde harcandığını da takip edeceklerini sözlerine ekledi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tuzluca'da Grup Köy Yolu Tehlike Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement