Ubuntu'lu Meizu Mx3 Deneyimi ve Yüksek Potansiyel - Son Dakika
Teknoloji

Ubuntu'lu Meizu Mx3 Deneyimi ve Yüksek Potansiyel

Ubuntu\'lu Meizu Mx3 Deneyimi ve Yüksek Potansiyel

Mobil dünyada Ubuntu'nun durumu ne olacak?

11.06.2014 16:33
Hasan Uğur Nayır - -

Bahar şenliğinden önce Meizu yaptığı açıklamada Ubuntu'nun MX3'te yer alacağını söylemişti. Daha sonra MCW 2014'te de bazı gelişmeler yaşanmıştı. Shanghai Expo Asia'da Ubuntu'yu çalıştıran MX3 gözüktü. Şanslı kişiler deneyim alanında telefonu kullanma şansına sahip oldu. Bunlardan biri ise ifanr sitesinin editörü. Belirtilene göre Ubuntu sisteminin avantajı çoklu cihaz.



Gelelim diğer detaylara. Ekranın solundan sağa doğru bir kaydırma yapınca uygulama çubuğu açılıyor. Bu çubukta kamera, saat, rehber ve diğer sistem uygulamaları yer alıyor. Sağdan sola doğru kaydırma yaptığınızda ise uygulamalar arasında geçiş yapılabiliyor. Bildirim merkezi diğer işletim sistemlerindeki gibi ekranın üst tarafında buluyor.



MX3'teki Ubuntu halen demo sürümünde ve bu yüzden sistemde eksiklikler var. Ön kamera ve NFC gibi diğer donanımlar yok. Halen geliştirilmeye devam ediliyor, demo sürümü içinse geri dönüşümler olumlu. Kullanan farklı kişiler demo sürümünü oldukça beğenmiş. Ubuntu yetkililerine göre sistemi yaymak ve pazar payını arttırmak için üreticiler ve operatörlerle daha fazla işbirliği yapmak gerekli. Zaten şu anda BQ, Meizu, Telecom Portekiz, Telecom İtalya'nın Ubuntu ile işbirlikleri var. Ubuntu emin adımlarla yavaş yavaş gelmeye devam ediyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ubuntu'lu Meizu Mx3 Deneyimi ve Yüksek Potansiyel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement